Ahoj holky,prosím o radu.
Pracovní smlouva mi trvala do 31.12.2020, začátkem prosince jsem měla pozitivní test. Bohužel včera mi přišla z práce výpověď,že mi ji neprodlouží a od 31.12.2020 jsem vyhozena. Moje otázka z ní příští středu mi lékař chce napsat rizikové těhotenství. Jde to nějak jeste za firmou? Jsem a toho jalová a mám teď sileny strach. 😔 Děkuji moc za rady!
@amazonkajanik takže když ve středu dostanu rizikové těhotenství tak ho do práce ještě můžu poslat?
@terezka1992plzen pokud máš smlouvu na dobu určitou do 31.12.2020, tak ti nemůžou poslat výpověď. Smlouvu ti nemusí prodlouzit a tudíž pracovní poměr končí se smlouvou.
Pokud si ale měla podepsanou novou smlouvu na další dobu určitou nebo na neurčito, tak ti výpověď poslat mohou.
Jinak myslím, že by to do nějaké určité lhůty mělo jít ještě na zaměstnavatele jak se píše výše.
@anet_98 mám smlouvu na určitou do 31.12.2020 a neprodloužili mi ji
@terezka1992plzen Tak tím pádem ale nejsi vyhozena....
@anet_98 tak to moc děkuji! 😍
@anet_98 to máš nějaký starý info..
Na nemoc bys musela nastoupit nejpozdeji do 7 kalendářní dnu po skončení PP. Nemocenské bys pak měla od OSSZ od 15. Kalendářního dne.
@lenoulinkaa přesně středa bude 7den od ukončení smlouvy
@bramarfi a co jsem tedy?
@terezka1992plzen Teba nikto nevyhodil. Skoncila ti pracovna zmluva.
@lenoulinkaa dělala jsem na personálce, ale na náboru, tak jsem takové věci konkrétně neřešila. Znám jen pracovně právní vztahy a tohle kdysi řešila známá, ale je to už nějaký ten rok no
@terezka1992plzen Vypršela ti smlouva.
@bramarfi a mohu tedy něco udělat?
@terezka1992plzen Mrkni na komentář od @lenoulinkaa
@terezka1992plzen normálně to půjde ještě k zaměstnavateli,ale nezaplatí ti prvních 15dní a lístek na peníze si budeš muset každý měsíc odevzdávat sama.
@amazonkajanik nic nebude odevzdávat, je to elektronicky a listek půjde automaticky na socialku
@lenoulinkaa takže mi gynekolog každý měsíc dá papír? A já ho donesu do práce?
@terezka1992plzen Už taky ne. Vše by se mělo řešit elektronicky přes gyndu. Takže nebudeš mít žádné lítání.
@terezka1992plzen ke konci měsíce tě uzná neschopnou a posle elektronicky lístek na socialku. Ty žádný papir dostávat nebudeš. Budeš mít jen doklad, že jsi nemocná.
@lenoulinkaa dobře děkuji
@lenoulinkaa snad mi to uznají ještě takhle zpětné
@terezka1992plzen a nejde na Gyndu zavolat,zda by nebylo mozna tu PN vystavit dnes nebo zitra?Bylo by to jistejsi,ze ti napsali neprodlouzeni smlouvy,tedy nemuzes dale cekat...
@lenoulinkaa nevíte jak se to bere finančně? Děkuji
@marcicek84 čeká se jen až půjde vidět srdíčko...dnes ještě nebylo :( ale vše vypadá dobře
Ještě mi nabídli že mi smlouvu prodlouží,s tím že budu dělat ale i odpolední. Tak jsem premyslela nastoupit na cca 3dny než mi podepíšou novou smlouvu a pak jít n rizikové?
@terezka1992plzen A prečo mas rizikové tehu. Si par týždňov -mozno 5 - tehotná podla toho čo pises a uz si rizikova?
@jakreb jelikož pracovala v laminatech. Kde se pracuje s chemikaliemi. Priskirice apod
A jsem 6+3
@terezka1992plzen jestli si dobře pamatuji,tak to jde do 15ti dnů od konce smlouvy