Zdravím, nyní jsem na mateřské, která bude trvat do 16.1.2016. V práci mi však zbývá 16,5 dne dovolené. Tuto dovolenou bych si chtěla vybrat. Musím do práce psát žádost o poskytnutí dovolené od 17.1.2016? 17.1.2016 je neděle. Mám tedy napsat od pondělí 18.1.2016? Musím napsat od kdy do kdy si přeji čerpání dovolené? To by znamenalo od 19.1.2016 - 9.2.2016, když počítám pouze pracovní dny.
Já napsala jen ,že žádám o čerpání dovolené po skončení mateřské od: datum. Zaměstnavatel proplatil všechnu zbývající dovolenou.
Mateřská mi končila taky v lednu, tak sem to posílala doporučeně s dodejkou(abych věděla že to došlo), koncem listopadu. Taky sem to chtěla mít vyřízeno ještě před vánoci abych měla klid.
Nene, brzy to určitě není, dokonce můžeš i při nástupu na MD (před porodem), jen se pak třeba připomenout, aby nezapomněli. A zaměstnavatel je oproti "klasické" dovolené (když jsi zaměstnaná, ne na MD), při které ti jí schválit nemusí, povinen ti vyhovět, jen to musí vědět před skončením MD, takže klidně to napiš dřív, ať na to nezapomeneš ty 😉
Ahoj, normálně bych napsala od toho 18.1. do 9.2., jim snad bude jasný, že už to počítáš jakože jen prac. dny (max. můžeš třeba napsat do závorky "tzn. 16,5 prac.dne"). 🙂