Dobrý den,
Mám nárok na dovolenou v roce 2020, když jsem byla do konce března na nemocenské a od té doby na mateřské? Pracuji ve školství.
Předem děkuji za odpověď.
Pracovní poměr stále trvá? Nebude končit v letošním roce? Pokud ano, trvá, tak kvůli mateřské máš nárok na celou roční výměru dovolené. Kvůli té nemocenské by se to mohlo krátit, ale jen tehdy, kdybys byla 100 pracovních dnů, což nebyla. Takže pokud letos nekončíš, tak po konci MD zažádej o čerpání řádné dovolené v plné výši.
@bnekolov Taky pracuji ve školství a pokud jsi stále zamestatna, tak po skončení mateřské máš nárok čerpat dovolenou a je to skutečně celý roční výměr (aspoň doufám 🙂 ). Potom ještě když se dělají daně, tak mi pár tisíc vraceli na daních 🙂 Čekám třetí dítě za sebou a i u dalších je to stejné.
@bnekolov : Nejsem úplně kovaná v tématice. Ale pokud jsi na mateřské tak nárok vzniká, a myslím, že možná ti vyjde i celá. Já byla na rodičáku do srpna a teď jsem na mateřské od září a z 25 dní mi naběhne snad 22. Příští rok ještě nevím, taky mi vznikne nárok, ale je na to nový výpočet, tak personální ještě nevěděla kolik.