Nevíte prosím někdo, jak je to s proplácením dovolené od zaměstnavatele, když jsem na 2. mateřskou nastupovala v dubnu a pak koncem října přecházela na rodičák? (mezi prvním rodičákem a druhou mateřskou jsem byla na neschopence).děkuji
@jato1808 Měla sis požádat o její čerpání, teď už je na to pozdě a bude se ti pak krátit. Dovolená se proplácení pouze a jen při skončení pracovního poměru, jinak se musí čerpat.
@xpila a měla jsem na ni vůbec nárok? dle účetní ne, protože jsem v daném roce neodpracovala minimálně 60 dní. A šlo by se případně dodatečně dohodnout se zaměstnavatelem na proplacení? třeba by byl ještě ochotný ji proplatit, když bych na nějakou nárok měla 🙂
@jato1808 Mateřská se považuje za výkon práce, takže měla, dokonce na celou roční výměru. Proplacení neumožňuje zákon, takže by se s ním těžko dohadovalo. Nicméně si ji vyčerpáš hned po skončení RD, ale už se ti bude krátit.
@jato1808 ano škoda to je, že jste si nezazadala o proplacení po MD ještě než začnete čerpat RD většinou to na mzdivce toto poradí, ale ne všude nejspíš bohužel😉
@xpila kdo mluví o povinnosti uklidněte se prosím vás. Já vůbec nikomu nic neradim, jen co vím tak vždy to na mzdovce maminkám poradili, ať si ještě před RD vyberou dovolenou někdo si to totiž chce vybrat před nástupem na MD. Hezký den 😉
@tery_s Nechápu, proč mi píšeš, abych se uklidnila. Naprosto normálně jsem reagovala na tvůj komentář. A výběr dovolené před MD a po MD má zásadní rozdíl, ale tobě je to asi zbytečné vysvětlovat.
@jato1808 to se obavam, ze si o svuj narok prisla, vybira se to bud pred nastupem na materskou nebo mezi materskou a rodicovskou a musis si o to zamestnavatele pozadat. Narik si rozhodne mela a to na celou cili 4 tydny nebo jestli mate v praci bonus, tak 5 tydnu.
@xpila to vim i bez vás, že je v tom rozdíl paní chytrá. Napsala jsem, že většinou s to na mzdovce poradí a vy na mě vyjedete, že to není jejich povinnost. Kde jsem psala, že je to jejich povinnost? Pokud mi nemáte co sdělit, nereagujete na můj příspěvek. Dekuji 😀
@jato1808 Měla sis požádat o její čerpání, teď už je na to pozdě a bude se ti pak krátit. Dovolená se proplácení pouze a jen při skončení pracovního poměru, jinak se musí čerpat.