Problémy v práci. Napsal by mi doktor PN?

snazilka94
11. pro 2023

Ahojte . Som v 10tt . Na začiatku do vyzerálo že to moje vedenie vzalo dobre ale teraz to tak nevyzerá chcú po mne aby som robila viac ako sme sa dohodli a keď to odmietam tak je s ich strany psychický nátlak. Preto rozmýšľam žeby som šla na PN . Robím 5 dní v týždni ale na konci už nevládzem je tam toho na mňa veľa a tie posledné dva dni zvyknem špiniť a nieje mi veľmi dobre . A do toho ešte tie nátlaky . Myslíte že doktor by mi PN vypísal ? A ak áno sú pri takejto PN klasické vychádzky alebo to funguje ??? Ďakujem za.odpoved.

zuzkasim
11. pro 2023

Záleží, co děláš za práci, jaký je tvůj zdravotní stav i zvyky doktora. Každopádně pokud ti PN napíše, budeš mít klasické vycházky, takže nemůžeš odjet (např. na Vánoce za rodiči), večer do divadla apod. Mě to připadalo velmi omezující, já si nakonec dala 2 týdny odpočinku a pak jsem až do konce těhotenství chodila normálně do práce.

1pomnenka
11. pro 2023

Pokud bys špinila, tak ti dá neschopenku hned, ne? O vycházkách rozhoduje lékař, to neovlivníš. Pokud nazná, že špiníš a máš mít klidový režim, vycházky ti napíše až po další kontrole.

snazilka94
autor
11. pro 2023

@1pomnenka doktor vie že spinim nasadil mi kôli tomu tabletky také poprosím bez ustipacnych pripomienok ak k tomu nemas čo povedať len dávať múdrosti tak to prosím nekomentuj myslím že som sa opýtala jasné takze tak

snazilka94
autor
11. pro 2023

@zuzkasim tiež práve rozmýšľam žeby som sa hodila na maródku len na nejaké 2 týždne že si oddýchnem keďže pracujem v potravinách teraz pred sviatkami mi dovolenku nedajú

lexikorka
11. pro 2023

@snazilka94 doktor napíše pn, pokud k tomu bude důvod, což krvácení je. Vycházky normální 6 hodin na den, výjimečně je povoleno si přeměnit místo pobytu krátkodobě.
Já bych dobrovolně na pnku nešla, máte to ještě 7 měsíců, je to dost omezující. Nejde se domluvit s kolegynemi, aby v práci pomohly?

snazilka94
autor
11. pro 2023

@lexikorka bohužiaľ mi nemá pomôcť kto . Je nás tam naozaj veľmi málo takže to nieje možné . A s nadriadenými sa dohodnúť tiež nedá.

andelka
11. pro 2023

@snazilka94 měla jsem to podobně. Úlevy a pomoc jen na papíře. Směny a práce ranní od 5:30, odpolední do 22h..vydržela jsem do 14 týdne. Měla jsem i nízký tlak, v práci běžně 30 stupňů, dusno..Dr napsal slabost v práci a šla jsem na pn. Navíc to bylo pár měsíců po potratu. Ne všechno,co je teoreticky psáno se dá reálně vymoct a zdraví je jen jedno.

j.a.n.i
11. pro 2023

@andelka No, ono to platí oboustrane, pokud bude těhotná dělat jen to co smi a svým tempem, tak neni zadna sila ze strany zaměstnavatele, ktera by ji prinutila k něčemu nvic.

j.a.n.i
11. pro 2023

@lexikorka Je upřesním, že vycházky jsou maximálně 6 hodin, lékař muze rozhodnout, ze je potřeba třeba natolik klidový rezim, ze neda zadne nebo treba 2 hodiny.

snazilka94
autor
11. pro 2023

@andelka ja som práve tehotná prví krát a po 4 ročnom snažení takže sa trochu bojím aby ne nedopadlo zle .

snazilka94
autor
11. pro 2023

@j.a.n.i nemyslím si že robím málo alebo pomaly . Podľa mňa robím rovnakým tempom ako pred tým len keď ťa niekto tlačí do kúta s požiadavkami ktoré sú nesplniteľné tak je to ťazke . Nechcem ísť na pn preto že som lenivá alebo chcem zneužiť situáciu len mám strach aby moja neopatrnost zničila to po čom sme tam ho s manželom túžili

konidana
11. pro 2023

@j.a.n.i bohuzel ji zamestnavatel muze vydeptat tim tlakem psychicky, coz pak muze byt tezke unest , i to tehotenstvi udrzet

andelka
11. pro 2023

@j.a.n.i já vím, jenže u nás by to znamenalo,že se celý proces zhroutí a všechno bude muset dodělat a zachraňovat někdo jiný. V takové atmosféře být dalších x měsíců..jen další stres,který nikomu neprospěje.

j.a.n.i
11. pro 2023

@andelka No a když pujde na pn, tak to cele bude muset udelat nekdo jiny.

andelka
12. pro 2023

@j.a.n.i to už je jejich boj.