Přivýdělek z domu k MD. Máte tip?

nikolkr
16. zář 2024

Ahoj, asi to sem úplně nepatří, ale chtěla bych se zeptat,zda někdo z vás nema přivýdělek z domu . Jestli by mi někdo neporadil .Koukala jsem ruzne po internetu, ale nic co by se dalo dělat z domu jsem nenašla. Předem moc děkuji za rady, už jsem trošku bezradna🥺🙄

1pomnenka
16. zář 2024

To ti nikdo neporadí, když nevíme, co umíš. Můžeš překládat, fakturovat, účetnictví a vůbec práce na PC, kompletace. Můžeš si zařídit volnou živnost na šití, pletení či jiné ruční práce, pečení........

mourovatakocka
16. zář 2024

@nikolkr Můžu jen z mé zkušenosti - pokud nic extra neumíš (jazyky, pečení, šití atd., prostě něco speciálního), tak na domácí práci narazíš jen s obrovským štěstím. Jinak jsou to podvody, prodeje a nejčastěji obojí dohromady. Hlavně peníze předem za nějakou pochybnou registraci a pak nahánění dušiček. Zkus se pozeptat u svého zaměstnavatele (jsou maminky, co vlastně ani na RD nepřestaly úplně pracovat), případně mezi příbuzenstvem (v některých firmách si práci na doma rozeberou mezi zaměstnanci a rodinnými příslušníky a nabídka se ani neobjeví nikde na webu).

zuzkasim
16. zář 2024

Někdy se dá třeba i po večerech nebo víkendech, aby ses prostřídala s mužem. Úklid v domácnostech, doučování, úklid v bytovém domě...

nikolkr
autor
16. zář 2024

@zuzkasim jsem na rizikovem těhotenství, takže tohle bohužel dělat nemohu. Ale jinak moc dekuji

miryp
16. zář 2024

A umožňuje ti tedy tvůj zdravotní stav vykonávat vůbec nějakou práci z domova? Zvládáš dlouho sedět, zvládáš stres, atd.? Pokud je toto vše ok, pak nejlepší je varianta domluvit se se zaměstnavatelem, zda tam nemá něco, co by se dalo dělat z domova. Pokud nemá a tvá odbornost práci z domova umožňuje, tak oslovit jiné firmy z daného odvětví. Hlavně se vyvaruj obalování žvýkaček, kompletaci propisek a podobným nesmyslům. K tomu se jednou nechala přemluvit tchyně, která je v důchodu a aby vůbec zvládla odevzdat to, co měla, musela tím zaměstnat tři další lidi a poslední noc jeli non stop. Dostala za to pár šušňů...

vercas89
16. zář 2024

Viděla jsem inzerát od Knihobot, zadávání knih do databáze z domova, tak to zkus najít na FB

zuzkasim
16. zář 2024

@nikolkr Tak jestli jsi na rizikovém, asi toho moc dělat nemůžeš... Nebo máš tak náročnou práci, že to nejde jen tam? Nejde se domluvit na přeřazení na jinou činnost?

nikolkr
autor
16. zář 2024

@zuzkasim moje práce je velmi náročná, denně se tam nosí dost těžké věci , stojím celý den na nohou ,je to spíše chlapská práce. A jiná pozice tam bohužel nejde.

zuzkasim
16. zář 2024

@nikolkr To mě mrzí. Chceš to dělat i po MD? Nešel by teď ten čas využít na nějaké zdokonalení se v něčem? Chápu, že jsi měla představu jinou, ale někdy musíme představy přizpůsobit realitě. Vždycky se nějaké řešení najde. Napadá mě, jestli tě baví pečení, hromada ženských si nechává péct vánoční cukroví, co zkusit něco takového? Aspoň v blízké době... Jinak úklidy v domácnosti zvládne i těhotná, pokud opravdu nemáš nějaké vážnější potíže.

veru181
16. zář 2024

Agentury pro výzkum trhu často nabízejí práci z domova, ale ne každý má chuť “otravovat lidi”. 🙂

adula000
16. zář 2024

@nikolkr jsi na rizikovém z toho důvodu, že máš těžkou práci nebo máš nějaké zdravotní problémy? Protože jestli to první, tak máš nárok od zaměstnavatele na přeřazení na jinou pozici, nebo být doma za 100 % platu.

vercas89
16. zář 2024

Zkus se podívat na FB do skupiny přivýdělek z domova, teď tam bylo několik nabídek na něco jiného než MLM