Dobry den! Chtela jsem se zeptat, zda nekdo nevi, jak je to s privydelkem na uradu prace. Vim, ze minimalni mzda muze byt max. 4600kc. Jedna se o cisty nebo hruby vydelek? Je to nejak omezene hodinami? Dekuji.
Ale to si můžeš vydělat jen pokud nemáš příspěvek v nezaměstnanosti... Pokud příspěvek dostáváš, tak si nic přivydělat nemůžeš. Tak by to bylo teď řečeno na pracovním úřadě.
@andrisek123 To není tak úplně pravda, pokud podporu v nezaměstnanosti máš, tak si přivydělat můžeš taky, ale po dobu přivýdělku se její vyplácení pozastavuje a začne se vyplácet zase po jeho skončení.
@andrisek123
@j.a.n.i tak to máme všechny asi jiné info....když já byla na přadu, tak mi paní řekla, že si právěmůžu přivydělat do těch 4600, a že k tomu budu dostávat i podporu.....jak tu částku překročím, podporu mi seberou.....pokaždé se mě ptala, jestli nemám brigádu, případně, kolik si na ní max.vydělám....
@andelkaprdelka Tak to ti ale řekla špatně, podpora se pozastavuje při jakémkoliv výdělku a nad 4600,- se musíš odhlásit z UP úplně.
Noo nevim....kámoška to tak měla, že si vydělala kolem 4 tisíc a měla k tomu i podporu....ale jak je to víc, než ta jejich směšná částka, podpora se odebírá....přijde mi to tak i logický.....😉
@andelkaprdelka Tak se podívej do aktuálního zákona, co ti na to říct... možnost souběhu podpory a přivýdělku byla zrušena před cca rokem a půl.
§ 25
(3) Zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání nebrání
a) výkon činnosti na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo
b) výkon činnosti na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy.
§ 44
(3) Uchazeči o zaměstnání se neposkytuje podpora v nezaměstnanosti po dobu trvání právního vztahu, na jehož základě vykonává některou z činností podle § 25 odst. 3, a po dobu, po kterou je mu poskytována podpora při rekvalifikaci.
@j.a.n.i noo já jen píšu, jak to vím já....tak klíd...možná mi to paní úřednice řekla blbě, co já vím.....😉
Pracuji na ÚP a max. mužete mit výdělek 4600,- hrubého... po dobu dpp nebo dpč se pozastavuje podpora... pokud máte dpč, zaměstnavatel za vás při výdělku vyšším než 2500,- plati zdravotni i sociální, takže se můžete odhlásit z up... souběh podpory a výdělku na ÚP už není hodně dlouho... pracuji tam 4 roky a to už nebylo obojí zároveň možné...
Dekuji za odpovedi. Mam moznost pracovat 2-3 mesice (cele prazdniny) jako zastup. Prijde mi to docela malo na to, ze bych delala praci za stejnou pracovni dobu (po-pa, 8hodin denne) za nekoho:( Radeji bych si uzila prazdniny s detma.
Chteji me na ranni smeny jako zastup. Ale dle uradu prace si nesmim vydelat vice nez 4600kc:(
Ikdyz je to treba prace na dohodu? Z uradu prace se nechci odhlasovat, protoze to je jen zastup a pak bych se zas musela znovu nahlasovat.
Za sumu 4600kc za mesic mi prijde zbytecne se odhlasovat a za 2 mesice se zase nahlasovat. Od zari se mi mozna naskytne prace.
@valasova Oni ti ale nemůžou dát 4600 Kč za práci odpovídající plnému úvazku. A pokud ano, tak by to muselo být na černo, protože to nesplňuje minimální mzdu. A je jedno, jestli to je na pracovní poměr nebo na dohodu, minimální mzda je stejná.
A odhlásit se a nahlásit je přeci jednoduché, nic na tom není.
Diky za odpovedi. Napisu jim at mi napisou presne jejich prestavy. Zda si mysli, ze bych delala po-pa (7-15hodin) nebo jen nektere dny v tydnu. Spise si myslim, ze to bude prvni varianta.
🙂
Mam moznost pracovat na plny uvazek (po-pa) po dobu 2-3 mesicu (zaskok). Mozna se mi naskytne stabilni prace od zari (dozvim se to jiste v pulce cervence). Takze ted nevim, zda se mam na 2-3 mesice z pracaku odhlasovat a pak se zas nahlasit, kdyby ta druha prace nevysla nebo to nechat tak a jit az do te druhe prace od zari? Jsem na vazkach.
@valasova pokud peníze potřebuješ už o prázdninách a nemůžeš si dovolit užít si je s dětmi doma, tak bych vzala přivýdělek na ty prázdniny, samozřejmě za odpovídající plat s tím, že se z úřadu práce odhlásím. na konci prázdnin budeš vědět, jestli půjdeš jen z práce do práce a nebo to od září neklaplo a tudíž půjdeš znovu na pracák. nic složitého mi na tom nepřijde a moc nevím, co v tomto ohledu zvažuješ 😅 já bych zvažovala čistě potřebu příjmu a prázdniny s dětmi. rozhodně ne to nahlašování a odhlašování 😉
@valasova Nikoliv minimální mzda, ale maximum, co si můžeš za měsíc vydělat a je to v hrubém. Počet hodin nijak omezený není, pouze částka.