Ahoj jsem nyní na nemocenské a v únoru se mi má narodit miminko. Nevíte o nějakým legálním a opravdu nepodvodným přivýdělku z domova?? Vůbec mě nenapadá co bych já mohla dělat nějaké výrobky ,nehty atd to není moc pro mě. Vím že na internetu je jich spousta ale nevím zda nejde o podvod tak mě zajímá názor popřípadě nabídka co jste dělaly nebo děláte vy 🙂 Vím že to nebude moc peněz ale mě by stačilo i pár stovek k dobru když mám doma čas 🙂 Děkuji moc
Diskuzi jsem založila protože chci aktuální názory a nápady
Na nemocenské pracovat určitě nemůžeš ;) I od toho jsou kontroly, že kontrolujou jestli sedíš doma a nechodíš do práce. (Mimo to, že kontrolujou "dodržování léčebného režimu blabla" 🙂) Takže jestli budeš někoho doučovat a brát za to peníze na černo bez živnosťáku, to je pak tvoje riziko, ale v podstatě na to asi nikdo nepřijde... ;) Nic oficiálního to ale zatím být nemůže, dokud se neschopenky nezbavíš. Já to mám teď stejně 🙂
@alikoaliko Neni pravda, na nemocenske klidne pracovat muze, pokud pri tom dodrzuje lecebny rezim... Treba nekdo kdo musi lezet muze klidne a zcela oficialne v tom pelechu delat ucetnictvi, prestoze treba svoji praci, napr. ucit ze zdravotnich duvodu delat nemuze.
Přesně. Pokud dodrzujes léčebny rezim,vychazky tak si přivydělat můžeš ,ale nemuzes delat stejnou praci z ktere ti jdou penize z neschopenky.Otázkou je ,jak moc to může byt ofiko.?Mate někdo zkušenost. Taky mě to zajímá.
@alikoaliko,
možnost pracovat během pracovní neschopnosti v zásadě není omezena. Respektive pro přesnost, během pracovní neschopnosti, kdy pobíráte nemocenské dávky, nemůžete vykonávat stejnou pracovní činnost na základě, které vám vznikl nárok na nemocenskou. A současně cokoliv děláte, nesmí narušovat léčebný režim stanovený ošetřujícím lékařem.
@dominikaromanova
Takže když jsem dělala servírku a jsem v těhotenství na neschopence tak si můžu najít přivýdělek v jiném oboru v rámci vychazek?
Prosim vas mate někdo zkušenosti s privydelkem v pracovní neschopnosti. Pod jakou smlouvou vlastně takovy privydelek funguje?Momentalne shanim ,ale některé nabídky mi přijdou pochybné,např, ty kde musíš poslat v prvním kroku SMS za 99kc.Máte někdo zkušenosti s domácími pracemi?Můžete poradit stránky?A kolik se dá vydělat. Moc děkuji
@markulinkarohata Domaci praci si muzes vydelat na libovolnou smlouvu nebo na zl, jen musis umet neco, co muzes nabidnout.
@j.a.n.i jasně, ale zatím sem nic solidniho nenašla, Nasla jsem treba vyrobu pouzder na mobily a tu sadu si clovek musi koupit za cca 300kc,takhle to funguje?Nechci naletet nějakým podvodnikum. Umím sit na stroji tak,ze valnou většinu bych zvladla,na kompletovani obálek asi taky nic není...
@markulinkarohata No, ale to je právě ono, práce, na kterých nic není jsou podvod... Ale tak třeba pokud umíš šít, tak si můžeš zařídit ŽL a šít zakázkově nebo třeba zkusit, jestli některý český výrobce/prodejce neshání někoho na šití - třeba ti co dělají dětské oblečení nebo látkové plíny.
Já asi už na všechny prace po internetu kašlu ))
Můžeš zkusit třeba nějaké doučování pro děti, jestli k tomu máš vztah a předpoklady.Nevím, jak to máš s vycházka, taky pořád hledají na roznos letáků, ale nevím, jestli můžeš mít oficiálně nějakou smlouvu, když jsi na nemocenské...