Dobrý den,
přišel mi dopis z ÚP, kde jsem podávala žádost o RP. Do formuláře jsem si spočítala, že mi má chodit 8800 Kč měsíčně (RD na 2,5 roku), a v dopise mi oznamují, že výše příspěvku se stanovuje jako rozdíl mezi přiznanou částkou dávky (8800 Kč) a částkou peněžité pomoci v mateřství, celkem to vychází tedy 106 Kč. Na účet mi opravdu přišlo jen 106 Kč.. A co těch 8800? nějak tomu nerozumím :( to mi příjde až další měsíc? Děkuji za odpověď 🙂
Pokud tento měsíc jste ještě měla mateřskou, tak právě jste dostala jen ten rozdíl, aby jste v měsíci měla mateřskou + rodičovskou = 8800,- až od dalšího měsíce budete dostávat Vámi vypočtenou částku. Pokud byste tento měsíc měla ještě mateřskou vyšší než vypočtenou rodičovskou, nedostala byste nic.
Je to v pořádku, pokud ti penežitá pomoc v mateřství končí např. 20. dne v měsíci a rodičovský příspěvek na ni navazuje, tak ti zaplatí zaměstnavatel (přes sociálku) jednu část a pracák tu druhou tak, aby to dohromady dalo celkovou sumu, ve tvém případě 8800kč. Další, už celý měsíc, ti přijde normálně 8800.
Taky mi to tak přišlo a překvapilo mě to, ale ničeho se neboj 😉
To proto ze jsi ten měsíc brala jak mateřskou tak i rodicak je to spravne. Příští měsíc budeš mit už celou částku. Taky jsem to tak mela
chapu dobre, ze tento mesic je to tvu prvni RP? pokud ano,je to v poradku,me to tak pred lety taky prislo, kdy presne ti koncila MD? pristi mesic uz dostanes normalne tu vypoctenou castku,neboj 😉