Předem se omlouvám za možná úplně pitomej dotaz a pochopím, pokud mě odkážete na kalkulačku 😀 , ale nějak nejsem schopna se dopočítat:
Jsem v pracovní neschopnosti kvůli rizikovému těhotenství od začátku těhotenství cca. dva měsíce. Nicméně bych potřebovala (né já, samozřejmě by se to hodilo zaměstnavateli a já bych mu ráda vyšla vstříc) jít na 1-2 týdny do práce zaučit nové zaměstnance. Říkám si ale, jestli na tom finančně poněkud "neprodělám" - protože pak poběží PN opět od začátku, tzn. první tři dny zadarmo atd. atd...
Nemáte někdo zkušenost?
@banitram Díky, tak nějak jsem si to myslela.. 🙂
@j.a.n.i Tak naštěstí nejste/nejsi 😝 On ví nejlíp, z jakého důvodu PN mám, když mi ji vystavil, a já vím nejlíp, jaký je v mojí práci rozdíl mezi zaučením někoho (kdy je to skutečně čistě o předání informací "tohle děláme tak a tak") a skutečným vykonáváním práce (kdy tu práci skutečně fyzicky vykonávám). Takže v tomhle směru skutečně není co řešit. Nicméně díky za reakci 🙂
@leonaxyt Tak pokud jde jen o předání informací stylem "tohle děláme takhle", tak to zvládneš v rámci vycházek, ne? 😉
Ostatně když dr. ví, z jakého důvodu máš neschopenku, tak pokud Ti ji nenapsal čistě účelově, tak asi nějaký důvod byl a pak ji těžko bude jen tak ukončovat, že... Ostatně veškerá rizika by po jejím ukončení šla na jeho triko, pokud je Tvůj stav skutečně takový, že vyžaduje neschopenku...
@somalicats Ženy, v tomhle by opravdu nevznikly pochybnosti, tedy není z mojí strany nezbytný se k tomu vyjadřovat, mě opravdu zajímalo čistě to, na co jsem se ptala.
Jsem popravdě trochu rozpačitá z toho rozboru tady, proč mám nebo nemám neschopenku a je-li to účelový či nikoliv. S něčim takovým bych určitě nevycházela na světlo, líná pracovat skutečně nejsem 😝
@leonaxyt No, ono je to jednoduché - žádný dr si nevezme na triko ukončit PN někomu, kdo je skutečně nemocný, tedy ani skutečně rizikové těhotné. Takže pokud jsi skutečně rizikově těhotná, tak je Tvá otázka celkem zbytečná - těžko Ti ukončí neschopenku, tudíž nemá smysl řešit přerušení PN.
Proděláte. Já zaučovala ve vycházkách. Dr.by mi neschopenku stejně ani neukončil - nevzal by si na triko dané důvody, proč jsem na ní musela být.
Co se týče nemocenky, tak na tom opravdu budete hůř - zase první 3 dny neplacené a 14 dní náhrady od zaměstnavatele jen za zmeškané pracovní směny. Ale zase si něco přivyděláte, třeba vám zaměstnavatel i něco přihodí do výplaty za zaučování a hlavně u něj budete mít velké plus, že jste ochotná a spolehlivá .... takže se nedá předem říct, že na tom ve finále proděláte.