Mám dotaz a ať hledám jak hledám jednoznačné odpovědi jsem se nedopátrala. Takže od začátku - 24.7.2017 mi byl ukončen pracovní poměr, 27.7. jsem nastoupila na neschopenku se zády, cca ke konci srpna jsem zjistila, že jsem těhotná. Na neschopenku jsem nastoupila v ochranné lhůtě. Nebude žádný problém přejít s neschopenkou od praktického lékaře na gynekologii? A mohu byt na neschopence až do nástupu na mateřskou? Těhotnou mě stejně nikdo nezaměstná.
3.5.2018. Ale 270 dni za poslední 2 roky opracované mám. To nestačí?
jsem 7+6 ke dnešku, ale to nic neřeší. To se nějak udělá.
Ahoj holky, snad některá poradíte🙏 jak dlouho po ukončení pracovního poměru (dohodou) je možné nastoupit na neschopenku? Je to lhůta jen 7 dní nebo delší? A v případě, že bych nastoupila do nového zaměstnání a musela odejít na neschopenku ve zkušební lhůtě?
Dobře děkuji😊👍🏻 @j.a.n.i Můžu se zeptat na názor? Já jsem teď v takové situaci a moc si nevím rady😳 Za chvíli mi má končit výpovědní lhůta a mám nastoupit do nového zaměstnání a právě jsem zjistila, že jsem těhotná. Nevím vůbec jestli mám nastoupit do nové práce, přijde mi to vůči nim nefér a zároveň jsem ve fázi, kdy těhotenství mám potvrzené jen z testů a krve...
Ahoj holky, taky prosím o radu, posledního září jsem dala výpověď z prac. poměru, takže k poslednímu listopadu mi končí pracovní poměr. Teď jsem ale zjistila, že jsem těhotná. Jak nejlépe vyřešit mateřskou a na jaký příspěvek vůbec budu mít nárok?
Mám strach že si nenajdu práci když budu těhotná a proto nevím jak to udělat...
@iv_ka12 Nejlepší řešení je najít rychle práci, několik měsíců to na tobě nepoznají 👍 V případě, že bys práci nenašla, tak je to myslím tak, že nebudeš mít nárok na mateřskou, ale jen na rodičák, který bys začala čerpat dřív a s tím, že stát ti přesně určí jeho délku (a tím pádem i výši 😒 )
No převést PN problém nebude.
Ovšem na MD mít zřejmě nárok nebudeš. Nevejdeš se do ochranné lhůty. Ta je mx 180 dní od konce pracovního poměru. A to na MD nastopit asi nestihneš.
Kdy máš TP?