Dostala jsem nabidku prace ve skolce jako uklizecka. Chtela bych se zeptat jak to chodi o prazdninach 🤔? Kdyz je skolka zavrena? Tolik dovolene nemuze clovek mit🤔 jsou nejak placene prazdniny pokud nejak jsou? Mam jeste jednu nabidku prace na zakladni skole zatim presne nevim blizsi info schuzku mam v patek🤔 omlouvám se za dotaz chci byt trochu pripravena co ocekavat🙂dekuji za odpovědi... 🌼
To je různé. Prázdniny jsou většinou 8 týdnů, mínus 2 týdny prázdninového provozu a 1 přípravný týden před začátkem nového školního roku, kdy chodí do práce všichni. Někde dělají uklízečky třeba 2 týdny velký úklid ( většinou se o prázdninách maluje, mění podlahová krytina, apod., takže je po čem uklízet), aby jim to vyšlo. Někde mají domluvené neplacené volno.
@knoesell dekuji za odpoved... Prave jsem premyslela kde dam o prazdninach maleho - nema mi ho kdo hlidat... Tak me napadlo jak to vlastne chodi 🙂 nabidku mam ze stejne skolky jako chodi maly... Co bude skolka v pronozu bude chodit ale co s nim kdyz budu muset do prace uklizet jinde treba a skolka bude zavrena🤔😃 ve skole je to asi podobne ze?
@potaplice dekuji za odpoved ted mam aspon predstavu... Nevedela jsem co si predstavit 🙂 mam ted flaxibilni praci takze jsem nikdy hlidani neresila. Vzdy byl doma se mnou a ja delala po vecerech. Ale ted uz citim, ze nutne potrebuji zmenu i kdyz to bude na pozici uklizecky rozhodne lepsi nez mit plnou hlavu pouze prace... 🤔🙂
U nas je to tak, ze prvni 3 tydny jede skolka, takze se pracuje, pak je 5 tydnu volna a pak pripravny tyden. Pak je jeste tyden volna mezi svatky. Maji 6 tydnu dovolene, takze to maji presne, ale jindy si dovolenou vzit nemuzou.
@tulikiss dekuji za odpoved 🙂... Porad premyslim jestli do toho jit... 🤔 Ale zase si rikam kazdy rodic tuto situaci proziva a do prace se chodit musi... Navic si myslim ze by me to i bavilo... Plat maji urcite zaklad... To by se nic nemenilo jelikoz ted delam kancelarskou praci a mam to same😸
O prazdninach delaji provozni velky uklid, dovolene maji 20 dnu tak aby jim to vyslo. Vzhledem k tomu ze je to skolka tak jsem jeste nezazila ze by byl nekde problem aby sis nemohla vzit ditko s sebou 😉 smeny jsou vetsinou ranni/odpoledni malokdy je stred a odviji se to od provozni doby skolky...nekde se zacina uz v 6 a konci o pul 5 (nekde i pozdeji) na provozni vetsinou zustane ta "nejhorsi" prace jako prave otvirat remeslnikum a byt eventualne k dispozivi ale zalezi jestli budes mistni nebo dojizdet...ale toto se vetsinou promitne na konci roku v ramci odmen kdy u nas maji provozni vyssi odmeny nez ucitelky 😉
@lucie023 Pokud to úklid a práce nevadí, není to špatná práce. Nejdůležitější je kolektiv a to, jak se k uklízečkám chovají učitelky a rodiče, tam budou rozdíly. U nás třeba i učitelky i rodiče berou uklízečky jako součást " rodiny ". Uklízečky u nás např. , kromě úklidu, prostírají před jídlem, starají se o záhony, jezdí se školkou na výlety, nebo jiné akce, když je málo učitelek, pomáhají před a po vycházce s převlékáním dětí. Děti k nim mají hezký vztah, samy za nimi chodí.
@lucie023 tak my tam neměli ranní odpolední, já dělala od 8-16:00 . Ale to mají všude jinak, někde jsou jen 6 hodin, někde mají směny. Jako u nás člověk jen ne uklízel ale tak nějak byl furt po ruce co bylo třeba. Kdyby ty peníze byly jiné tak se odtamtud nehnul. Peníze a změna kolektivu bylo jediné proč se tam vrátit nechci. Jinak bych se tam vrátila ráda, práce je to dobrá. Hlavní výhodu jsem viděla ve volnu stejně jako měl prcek.
Řekla bych, že každá školka to bude mít jinak. U nás chodí uklízečky i o prázdninách. Buď je prázdninový provoz, nebo řemeslníci, nebo velký úklid. A jak už je tu psáno výše - paní uklízečky pomáhají při převlékání, svačinách, jezdí jako doprovod na výlety apod. Moje dvě tety pracovaly jako uklízečky ve školce, jedna z nich tam stále je, a měly tu práci moc rády.
Dekuji moc vsem holky😊 dneska jsem podala výpověď a beru uklizecku 🙂... Ted jsem pracovala v kancelari a plat jsem mela jako uklizecka😃takže zadna zmena... Udelalo se mi strasne dobre dneska. Budu mit ranni smeny od 6 do 14:30 🙂
@frankies ahojky, nevsimla jsem si, ze jsi psala... moc tu nechodim 🙂... Myslim, ze budes urcite spokojena😍je to fakt super... Jsem snad nespokojenejsi na svete😅 mam skvelou reditelku a od toho se odviji vse ostatni 😊 ted prozivame s detmi pripravy na vanoce, mikulase jsme slavili,svatky narozeniny❤️ pred spanim jsou tu hadky o perinky pro plysacky tak jim nejake usiju pod stromecek😊(do skolky na hrani)
@lucie023 Ahoj, uz se tam tesim. Teddoufam, ze se nic nezmění. Smlouvu budu podepisovat v lednu. Budou tam dve smeny po tydnech 6-14.30 a 8-16.30. Me by vyhovovala jen ta ranni 🙂 Ale co, neni to denne. Jen skoda, ze tahle prace neni moc financne ohodnocena 🙂 Ale nastesti penize neresim, jen to, nekde byt. Byla jsem 11 let doma s klukama a po tehle dobe mi přijde hrozne tezky se vratit nekam do kanclu a hlavne mam to ted vsechno jinak prehodnoceny, ze se mi ani k PC nechce. Ve skolce to vidim jako prace, cista hlava.
@frankies tak to ja mam jen od 6:00 do 14:30hod.kazdy den stejne... Cista hlava ucite😊 nemuzu si stezovat na nic. Maly chodi do stejne skolky takze chodi se mnou a zase odchazime spolu. Jedina nevyhoda je ta dovolena ze vlastne vsechnu ti daji oni podle prazdnin. 🤔... Ale zase super ze nemusime resit prazdniny. Ja predtim pracovala z domu u pc a neni o ci stat... Kolikrat jsem mela uz vetsi penize jak za kancelar😂 v kanclu jsem mela malooo
@frankies s tím lékařem a tak, je to o lidech. Nárok na to normálně máš, já se ale v práci setkala s tím že mám chodit k lékaři ve svém volnu. Jak jsem to měla dělat když jsem měla od 8 do půl 5 mi paní ředitelka neřekla. Kecy ve stylu že to by k lékaři chodila ve směně každá byly neustále. Vůbec jí nedocházelo že mám každý den stejně a né ranní odpolední jako učitelky. Ale jak jsem psala už na začátku u nás byl prostě problém v lidech a ne v práci, ta byla v pohodě.
@frankies jako v případě že mám ranní odpolední, krátký dlouhý týden apod. To celkem i chápu, ale když děláš Po-Pá 8-16:30 tak je to jaksi bez šance 😅 opravdu mě to tenkrát pobavilo. To ještě musím dodat že jsem k dr šla po roce kdy jsem nikde krom 14dnu s nemocným dítětem nebyla 😅🤦♀️
@lucie023 nejsem uklízečka, ale učitelka v MŠ. Naše organizace má 4 školky, takže když je naše zavřená chodí p. uklízečky vypomahat na jinou školku, nebo dělají větší úklid u nás v MŠ.