Ahoj maminky, chtela bych poradit. Stal se mi poprve v zivote pracovni uraz a ještě mimo trvale pracoviste , jelikoz jsme meli venkovni akci. Meli jsme tabor s detmi, pracuji ve skolstvi. Uraz videl nadrizeny. Ráda bych vedela na co mám nárok a jak moc mam trvat na svých právech, jelikoz zamestnavatel je soukromnik. Jsem ve zkusebce jeste a ac zamestnavatel uznal svoji chybu, ze k urazu doslo jeho vinou, chce po me , abych si vzala neplacené volno. Coz kdyz je pracovní úraz, tak bych mela snad mít nárok na placené, nebo ne?
Ahoj, musí se sepsat záznam o pracovním úrazu - na to pozor. Nemocenská je ve výši 100% a musí na ní být uvedeno, že se jedná o pracovní úraz, zaměstnavatel v takovém případě nemůže rozvázat pracovní poměr. Trvej na tom. O co se jedná, je to na pár dní, nebo na dýl? Pak ještě můžeš dostat odškodné podle bodů co určí lékař.
@xcassiopea no právě že podle mě to není až takové drama, narazila sem si pri pádu ruku a mám otok a pry vyskoceny trochu kloub, ale na sádru to není, takže sem dostala elastickou bandáž (byla sem s tím ještě na pohotovosti včera a tam jsem to řekla, že se to stalo v práci). Ale v práci mezi dětmi se s tím nedá fungovat, ruku mám mít v klidu a ve zvýšené poloze, což s dětmi nejde. Zaměstnavatel to zapsal do knihy úrazů a ptal se mě, jestli to má hlásit na pojišťovnu. Nevěděla sem, co na to říct, protože se mi to ještě nikdy nestalo, takže mě i vyvedlo z míry když mi řekl, že si mám vzít neplacené volno.
Zapsat do knihy úrazů. Na neschopence musí být pracovní úraz. A je to za 100%.Nebrat neplacené volno.
@anicka1211 doporučuju neschopenku ode dne kdy se to stalo, zaměstnavateli říct ať to nahlásí na pojišťovnu. Může to být banalita ale také nemusí, všechno záleží jak se to bude hojit, ale neplacené volno je výhodné jen pro něj. A ještě Tě může vyhodit ve zkušebce kdyby se to nehojilo, s neschopenkou na pracovní úraz nemůže. Držím palce
@anicka1211 Neplacene volno je bic na tebe. Jdi na nemocenskou.
kdyz je pracovni uraz tak nemocenska, zadne volno a nechat sepsat zpravu lekare, to vcetne listku nemecenske donest zamestnavateli a musi zapsat do knihy urazu a nahlasit pojistovne.