Pracovní úraz, bolestné. Jak se to počítá?

blondyyska
4. zář 2020

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.

Včera se mi stal pracovní úraz, pořezání prostředníčku levé ruky 3cm dlouhá rána, ošetřeno šitím doktorem. Předpokládaná doba pracovní neschopnosti je zatím 2 měsíce. Můj dotaz zní: pokud mi uznají bolestné podle bodů tak je vyplaceno jednorázově po skončení léčby, ale daná částka dejme příklad 7.000,- je podle bodů za celou dobu nebo za měsíc takže jednorázově by to bylo po 2 měsících 14.000?

Děkuji za pomoc

amazonkajanik
4. zář 2020

@blondyyska pokud si dobře vzpomínám,tak já za pracovní úraz dostala od pojišťovny jednu částku,jako bolestné. Byla jsem v neschopnosti 1,5měsíce ,orteza a berle,kolenní vazy v háji (měla jsem být dýl,ale kolegyně prudily, že je jich málo) pak jsem si měla ještě za toto období vyřídit sama daně,páč jsem byla od nich osvobozena a dost mi vraceli...

blondyyska
autor
4. zář 2020

@amazonkajanik děkuji za odpověď, ale moc jste mi jakoby neodpověděla :( dostala jste tedy za 1,5 měsíce nějakou částku takže je to bolestné za celé trvání dohromady jedna částka nebo je to počítáno nějak na pracovní dny těžko se můj dotaz vysvětluje :( :D Asi ještě takto:
Je stejná jedna částka (podle bodů samozřejmě) za měsíc nebo třeba za půl roku nebo se počítá nějak na dny? Děkuji pokud víte. 🙂

mona91
4. zář 2020

@blondyyska bolestné co vím ze vyplácí jednorazove prve podle bodu, takže když to vyjde na těch 7000 tak dostanes jednorazove 7000. Tím ze to byl pracovní uraz mas nárok na 100% platu. Bolestné se hodnotí prave až po ukončení PN a podle toho se dávají body a vyplácí se jednorázová částka. To samé polud mas soukromou urazovku pojistku.

blondyyska
autor
4. zář 2020

@mona91 dobře díky

ahyt
4. zář 2020

Urcite mit uraz sepsanej v praci.

amazonkajanik
4. zář 2020

@blondyyska Jj,jedna částka,pak normální plat(jak padlo,marodi se na 100%) a pak vratka z daní. Ale kolik jsem tenkrát měla,si už nepamatuju. Asi jen 3tis,nohy se cení míň,než ruce(paradoxně jsem dělala poštovní doručovatelku 😂)

letalnica
4. zář 2020

@amazonkajanik Tak to slyším poprvé. A vrátili by mi daně, i když jsem pn neměla a chodila normálně do práce?

amazonkajanik
4. zář 2020

@letalnica to ne,to už jsem měla taky. Nemocenská nějak nepodléhá zdanění,ale jak je to přesně nevím,to by musel vysvětlit někdo z oboru. Navíc je to už 7let,tak jestli se od té doby nezměnily podmínky