Pracovní smlouva a jiné příjmení. Je to špatně nebo to nevadí?

misicka03
11. pro 2020

Dobrý den, chci se zeptat zda je to v pohodě nebo ne. Vdala jsem se mám jiné příjmení než je na pracovní smlouvě. V práci jsem vše oznámila a účetní si vše zapsala, ale novou smlouvu s novým příjmením mi nedali. Je to špatně nebo to nevadí? Nějak mě znervóuňuje to, že na smlouvě mám pořád staré příjemní přijde mi to jako podvod. Prosím napište mi jak to je. Moc děkuji za odpověď.

jitka_cv
11. pro 2020

Je to ok, když ti budou dělat dodatek tak už tam budeš mít nové příjmení. Vysvědčení že školy ti taky platí i když tam máš jiné příjmení.

leniczka23
Autor odpověď smazal
Zobraz
leniczka23
11. pro 2020

Je to v pořádku

lenickakl
11. pro 2020

😂

emamaira
11. pro 2020

Je to v pořádku, je to běžný postup 🙂 ani jiné smlouvy se nemění a pracovní není výjimkou.

malenka3
11. pro 2020

Smlouvu jsi podepsala v době za svobodna, je tam dané datum. Jsi na ní identifikovatelná především podle rodného čísla. Takže to, že se vdáš, přestěhuješ, není důvod pro změnu, smlouva je samozřejmě stále platná, jsi vždy schopná prokázat, že v době podpisu smlouvy jsi se jmenovala jinak, není to žádný podvod, naopak by bylo divné, kdybys měla smlouvu platnou už několik let a nově na ní nové příjmení. To budeš teď používat pro nutné úpravy, takže pokud bude třeba změna pracovní pozice nebo jiný nutný update, už ti to opraví na aktuální jméno.

jarla
12. pro 2020

smlouvu mi neměnili,pouze k ní udělali dodatek k novému příjmení