Krásný den
Mám k vám prosbu. Máte některá zkušenosti s pracovním poměrem na dobu určitou?? Pracovala jsem u policie a jsem na rizikovém těhotenství již od dubna. Smlouvu na dobu určitou mám do 6.8.2019 již po 2. s tím, že mi oznámili, že ji neprodlouží a že se musím účastnit všech záležitostí, co souvisí s normálním ukončením pracovního poměru i výstupní lékařské prohlídky. Má na toto všechno zaměstnavatel nárok i když jsem těhotná na neschopence i na konci 7. měsíce těhotenství?? Nikde jsme s manželem nic nenašli. Jistě že smlouvu nemusí prodloužit. Ale už zkoušeli po oznámení toho že jsem těhotná účelně změnit pracovní smlouvu na dohodu o provedení práce, což by nemělo být zákonné i jiné věci a to už jsem byla na rizikovém kvůli kvůli zdravotním komplikacím. Děkuji za zkušenosti.
Mě končila smlouva na dobu určitou a nikdo mě na výstupní prohlídku neposílal.. Ale zase jsem nepracovala u Policie, tak těžko říct 🤔 zkusila bych možná zavolat na CSSZ a zeptat se tam, třeba ti poradí 🙂
Bohužel...Taky jsem to tak měla s tím, že dovolenou (kterou jsem nestihla vybrat) mi proplatili.
@miiwako Ahojky...tady nekdo hezky odpovedel nejake pani, ktera mela podobny problem.Prejje v nejake ochranne lhute.Ale precti si to:
https://www.modrykonik.cz/forum/zamestnani/pracovni-smlouva-na-dobu-urcitou-v-tehotenstvi/
Předpokládám, že pokud jsi u policie, podléháš Služebnímu zákonu a ne Zákoníku práce. Není důvod, abys výstupní zdravotní prohlídku neabsolvovala, ukončení pracovního poměru na dobu určitou je v naprostém pořádku. Nejlepší je domluvit se s nimi, případně s lékařem, co to má dělat, nedělala bych z toho kovbojku. Co přesně ti vadí? Výstupní prohlídky jsou ochranou zaměstnavatele, že se tam za rok neobjevíš třeba s nějakou nemocí z povolání nebo že neopouštíš práci v horším zdravotním stavu, než jsi nastupovala. Těhotenství na tom nic nemění.
Pokud jde o nárok na MD (na ten se ale neptáš), tak tam záleží na tom, jestli splníš podmínky nároku na PPM.
@miiwako já bych si zkusila zajít na nějakou socialku nebo úřad práce a na tohle se zkazit zeptat. Oni by Vám měli poradit a pokud chytnete vážně nekoho normálního tak Vám si myslím i dobře a empaticky poradi.