Práce z domu pro eshop. Máte zkušenost?

littleannie
26. zář 2019

Ahojky. Máte někdo zkušenost s prací z domu pro nějaký eshop? Určitě by mě bavilo přidávat tam zboží, psát popisky, atd. Ale nic takového nemůžu najít. 😔 Pokud to někdo děláte, dejte info, co to obnáší... díky! 👍

zlorenka
26. zář 2019

Že by tě to bavilo je super, otázka zní, jestli v tom máš alespoň nějakou praxi?
Budu předpokládát, že žádnou, nebo alespoň rozšířím obzory někomu dalšímu. 🙂

Nejčastěji se v ČR, pokud si dobře pamatuju, používá Shoptet na eshopy a Wordpress na web. Začala bych výukovými videi (naučmese.cz, youtube, pokud ti nedela problem slovenčina tak jurosko.sk), prokousala se tou technickou stránkou věci. Základy HTML taky nejsou na škodu (vědět, co je tag a jak uděláš tučný text nebo zalomíš řádku...), ale obecně umět se orientovat v CMS (=administrativní rozhraní webu/eshopu) bývá požadavek většiny firem. Další věc je SEO (pro obsah na webu je podstatné, aby ho vyhledávače měly rády a tomu je třeba přizpůsobovat popisky), taky to stačí letem světem, ale hodí se mít povědomí.
Pak se popřidávej na FB do všech skupin, co souvisí s tím, co chceš dělat (klíčová slova od práce v marketingu přes shoptet/wordpress support... po copywriting, podnikání, eshopy... atd atd) a pak už je to o tom být ve správný čas na správným místě a rychle a přesvědčivě reagovat. Vyloženě na správu eshopu vidím poptávky málokdy (je fakt, že po tom nekoukám). Co se týče tvorby textu, pokud umíš dobře česky, dá se práce najít. Na specializovanych serverech ala startupjobs najdes taky praci pro copíky (copywritery), ale to už bejvá fulltime a/nebo inhouse. Počítej s tím, že po tobě budou chtít zkušební text, většinou zdarma, když nemáš co jiného ukázat, ber to jako možnost tréninku. A ještě pro přehled, páč se budou ptát, psaní popisků je "nejhůř" placená copy práce, obvykle kolem 150Kč/hod, pak to roste s ohledem na téma/odbornost. U článků a delších textů se pak používá spíše mzda od normostrany a to se odvíjí dle odbornosti a kvality autora od těch 150,- za ns po Xset.

zlorenka
26. zář 2019

Nečetla jsem to po sobě a píšu jak prase, ale snad to pomůže alespoň nějaký obrázek si udělat. Kdyžtak se ptej, třeba budu vědět. :D Ještě doplním, pokud nemáš jinou praxi, založ si blog. Na téma, co je ti blízké a bude tě bavit o tom psát. Odkoukáš a vyzkoušíš si administraci a vše okolo a zároveň budeš mít co ukázat, 2 v 1 :D

lennus
26. zář 2019

@zlorenka Užitečné info, já píšu na blog, tak SEO už znám. Čemu se věnuješ, že máš takový přehled? Díky

zlorenka
26. zář 2019

@lennus před mateřskou čistě markeťák, teď mám pár projektů "na kapesné" a administrace webu+copy(+překlady) patří mezi ně :D
Pokud máš blog na wordpressu a nebojíš se toho, doporučuju se pořádně prokousat tím jurosko.sk webem, je to asi nejucelenější know-how dostupné zdarma. Tvorba jednoduchého webu (tedy včetně https, domény, meta descriptions, optimalizace rychlosti načítání, provázání s google analytics atd). je celkem dobře placená nárazová práce, při dětech/práci ideál. Pořád je spousta firem, co web nemá a chtělo by.

kaja2016
27. zář 2019

@zlorenka Dekuju za zajimave informace!!!

zlorenka
27. zář 2019

Jeste me napadlo, co se tohohle typu prace tyce, ze spis nez po popiskach je poptavka po spravcich socialnich siti- Facebook, Instagram. At uz priprava od piky (strategie co kdy postovat, vyfoceni produktu, priprava textu, nasledne analyza atd.) nebo ciste jen sazeni predpripravenych postu a moderace diskuzi, jak kdo co potrebuje. Vyssi divci jsou pak sponzorovane prispevky (PPC). Me tohle teda desne nebavi, tak se tomu vyhybam, ale urcite se tu nejaka instaqueen najde :D

astyna88
27. zář 2019

Nebo je take moznost,ze bude upravovat,pridavat a mazat texty pres google sablonu webu,jak jsem delala ja,takze tam ani zadny html nepotrebuje....

ada22
27. zář 2019

@littleannie rady od @zlorenka jsou super . HTML ti stačí základní je dobré si rozšířit znalosti o SEO.
Google Analytics a podobné. Celkem dobrá je digitální garáž od googlu. Minimálně pro základní přehled.
Nedávno jsem četla zábavnou knížku Webcopywriting pro samouky. Jinak sem tam je podobná práce nabízena na fb práce z domova.
Koukni na czechita, dělají školení pro holky co se zajímají o IT. Mají i nějaké online školeni. Přihlaš se na Fb rodičovská není brzda. Většinou ta práce z hlediska mzdy že začátku není terno, ale s dětmi super

zlorenka
27. zář 2019

@astyna88 to samozrejme muze, nerikam programovat css, ale i ty sablony obcas blbnou a nejde treba udelat html proklik k obrazku jinak nez v kodu nebo ten hyperlink nefunguje..a to je pak clovek za tu hodinu a pul, co venoval zakladum html, vdecnej (been there celkem nedavno :D) to samy i blby texty na Heurece a zalamovani radku/odstavcu, taky si editor dela, co chce :D

zlorenka
27. zář 2019

@ada22 Nojo, jen teda oproti digit.marketingu, kde mi to prislo, ze kolikrat objevuji kolo, je ten googlovsky kurz na Analytics vybornej. 🙂

te_reza
27. zář 2019

Dělala jsem v eshopu pro jednoho kluka. Měla jsem na starosti přijímání a odesílání zboží. Ale bylo to o štěstí se k tomu zrovna u nás dostat

erikamaj
29. zář 2019

@littleannie
no ta pozice se vola copywriter a to, co pises je content na stranku .. alespon myslim, nejsem expert :D ale tak ti řeknu aspoň to co vím o tom. A podstatou je, že ty popisky produktů musí být dobře napsáno, ne kazdy to dokáže .. je dobře ma nejaky kurz nebo školu, kde ses to učila, abys věděla pravidla, protože to není tak snadné jak se zdá, mě to dost vela pravidel, kterých se musis držet .. ale hold, mozno si přirozený talent, to nebudeš vědět dokud to nevyzkoušel a nepošleš někomu na korekci a ten ti řekne, zda to je hovno nebo je to skvěle .. pokud by to bylo na hovno, tak samozřejmě se to da opravit a ty se muze vzdělával v tomto dale nebo to nechat tak. No a joby ti nevím poradit ..: / kedze se v tom nepohybuje, toto všechno vím pouze, neboť moje najlepsia kamoska to studovala a sem tam mi o tom vyprávěla ... ale už nejsme tak v kontaktu jako někdy: /

zlorenka
5. říj 2019

Zrovna mi vyskočila na FB práce z domu pro okolí Brna. Placený to je teda bídně, ale jako zkušenost k nezaplacení. https://www.facebook.com/job_opening/2406040776...

leona150
13. říj 2019
Uživatel leona150 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od leona150.

Taky jsem dřív něco podobného hledala a našla jsem to tehdy na Pilulce. Podle mě by to mohli nabízet pořád.
Dnes už pracuji v jiném e-shopu, taky z domu. Ale chtěli by teď po mně, abych se na učila PPC. Tak nevím, jestli mám absolvovat nějaký kurz, nebo co. Na internetu jsem našla, že jsou i nějaké PPC generátory, např. toto: https://ppcgenerator.pro/cs Asi s tím někdo nemáte zkušenosti, co? Nerada bych, abych tím něco pokazila, tak nevím.

janasv3
1. čer 2020

@ada22 s html pak pomohou děti a my si budeme hrát s Analytics 🙂

ada22
14. črc 2020

Ahoj mohlo by někoho zaujmout 🙂, firma ve které pracuji hledá novou kolegyni nebo kolegu na vkládání produktů na web. Náplň práce - tvorba textů pro produkty dle podkladů, jednoduché grafické úpravy fotografií u artiklu. Více na Nipponcec.cz ► kariéra.

gazezella
Odpověď byla odstraněná
Zobraz