Práce z domu - 2 hodiny denně. Jak to řešíte s dětmi?

30. bře 2022

Mám nabídku na práci z domu pro velmi zajímavou firmu z mého oboru, denně musím odpracovat minimálně 2 hodiny od 8:00 do 17:00, budu i dost na telefonu. Manžel chodí domů kolem 16:00. Mám 21měsíčního syna, dost živého, dva kroužky týdně s cestou na celé dopoledne, občas se stane, že syn po obědě nespí, umí si hrát sám, ale umí u toho dělat i dost akrobatické kousky. Jak řešíte práci z domu - děti sedí u tv, hrají si nebo máte hlidání?

ondul
30. bře 2022

Par desitek minut zvladnu s nim (25 mesicu), vice jak hodinu uz potrebuju hlidani/manzela doma. Casto chodim radsi do prace do kanclu. Nikdo me nerusi a aspon si vycistim hlavu od tech domacich veci.

emamaira
30. bře 2022

Taky mi práce vychází na cca 2 hodiny denně, ale pracuju hodně večer až když obě děti spí. Přes den vyřídím telefony a jednoduché maily. Pokud mám třeba důležitou online schůzku, tak si seženu hlídání. Občas to jde i tak, že něco udělám když si malej hraje, ale to je málo, je mu teprve 11 měsíců. Starší chodí do školky.

missbufy
30. bře 2022

S obema dcerami jsem pracovala z domu od jejich 9-10 mesicu na polovicni uvazek (4 h denne), naucila jsem je aby si hraly samy, tedy rocni dite si samo vyleze nahoru do detskeho pokoje po schodech, samo si vyhraje (cca pul hodku) pak samo sleze dolu po schodech, pak chvilku kouka na televizi, pak si chvilku cteme spolu, pak si chvilku hraje sama venku na zahrade a ja mezitim vzdy pracuji po chvilce. Kdyz mam online schuzky, deti jsou uplne zticha, naucila jsem je to. U starsi dceri jsme se s manzelem stridali ( ja 3 dny HO, on 2 dny HO) to bylo narocnejsi, ted s mladsi dcerou pracujeme diky covidu oba dva temer vyhradne z domova a je to velka uleva, kdyz jsme na ni dva.

palmalaura
30. bře 2022

Mívám hlídání. S dětmi zvládnu tak max půl hodiny v kuse, což je vzhledem k povaze práce málo. Takže bez hlídání lepim jen nějaké ty maily, případně když je nutná telekonference. Jinak pracuju když dojde manžel, nebo s klasickým hlídáním (prarodiče). Naštěstí tu možnost mám, tak to řeším sama s detmi jen výjimečně.

barmil
30. bře 2022

Pracuji od synovych 18mes, z domu dělám online videokonference, buď si hraje, nebo se to snažím nacasovat na spani po obede, co jde, dělám když spi. Zbytek jezdím po celé ČR, to je syn s manželem, nebo hlídá babička. Měsíčně dělám 100hodin, dá se to.

syrinxka
31. bře 2022

Pracovala jsem z domu při rodičovské celkem asi 5let. Mám dvě děti a dokud to byly miminka tak se to dalo, když spinkali. Jak ale ubývalo denního spánku bylo to náročnější, záleží jak moc budou vyžadovat tvoji pozornost. Naštěstí kdykoli jsem potřebovala mohla jsem dohnat resty přes noc. Posledního čtvrt roku mám dvě brigády a celkem je to vlastně cca 60h měsíčně. A taky dost využívám toho,že chlap vezme o víkendu děti k rodině a já doma mezi tím pracuji. Někdy se v týdnu nabídne babička,že děti pohlídá. Není to často,ale pomůže to hodně.

nnnadja
31. bře 2022

@missbufy taky jsem.mela deti naučené. Dodnes vi,že pokud jsem na ntb, je tam pomyslna cedulka nerusit.

limali
31. bře 2022

Nemám to úplne obmedzené časovo ako ty ale niekedy to vychádza aj na 6 hodín denne (podľa práce), takže dosť pomáha manžel - včera vzal prcka na bazén a tak som mala čas až hodinu a pol. Veľa stíham keď malý spí na obed, keď musím tak počas jeho hrania. Už sa naučil, že keď mám notebook musím chvíľu pracovať. Nanosím mu hračky a skúšam vymyslieť aktivitu - nie vždy sa to podarí 😁 samozrejme mu aj niečo pustím keď je naozaj potreba a musím mať na to kľud. To je (ne)výhoda technológii, že je to tak pohodlné. Ale som za tých pár korún naviac k materskej rada 😊

lobella
31. bře 2022

@nnnadja
@missbufy a jak jste je to naucili?ono je taky kazde decko jine, moje 10timesicni me necha,umi si hrat sama, ale starsi 3leta nas pracovat proste nenecha,od mala vyzaduje spoustu pozornosti,zahrat uz si sama umi,ale kdyz doma chlap potrebuje delat,musim se ji venovat,jinak prpste otravuje,pokud ji clovek nepusti pohadku

autor
31. bře 2022

No, je to otázka, protože jsou dny, kdy to půjde v pohodě a pak dny, kdy nepůjde. Je to dilema, zda se dostávat pod tlak, že jsou dvě hodiny a nic jsem nestihla.. Ale asi to zkusím a kdyžtak to holt nepůjde

ondul
31. bře 2022

Ja myslim, ze taky hodne zalezi, jak ti dite spi pres noc. Jestli v osm usne a spi az do sedmi, tak cek zvladne vecer neco udelat. Kdyz k nemu jen do pulnoci musis petkrat prijit a znovu uspat a pres noc se nevyspis vic jak dve hodky v kuse, tak to uplne znacka ideal neni, no.