Pěkný večer 🙂 ve středu jdu na pohovor do okay, pán mi po telefonu už sdělil, že mě bere, protože nutně někoho hledají. Dělala bych tam brigádne. Přečetla jsem si na to internetu diskuze a jsem docela zdesena. Diskuze jsou starší, ale zajímaly by mě nějaké zkušenosti ze současnosti.
Mne tam pracovala kamaradka snad 10 let a...no jako pro svobodnou brzdetnou co ma praxi a umi prodat mela plat s bonusy a az ten je normalni plat,bez nich min.mzda,12tky s detmi nepredstavitelne,kolikrat porad v praci a neplacene prescasy,zhuntovane zdravi...jo a buzerace jo,hlavne kdyz chybeli lidi na nejake prodejne,tak je mezi temi prodejnami tocili,nebo nekde nechodili lidi,tak tam soupli ty "nejlepsi"a pak kdyz nebylo komu prodavat prisli o bonusy a byli nastvani,takze docela sranda....
Je to prostě obchod. Takhle to funguje všude, neocekavej super kolektiv. Teď to má moje kamarádka například s Kauflandem co semstehovala do Prahy, druhá s Albertem na malém městě....prostě slepicinec co si rádi dělají nashcvaly a nohy. S tím se ale potkáš všude. Jednine co tě může těšit, že tam jdeš pouze brigádne. A teď budou všichni všude podráždění kvůli současné napjaté situaci a recesi, která nastoupila. Pozoruji to i u známých co jsou dlouhodobě ve firmách.
Já si na práci v Okay nemůžu stěžovat. Bavilo mě to, do doby než přišel novej vedoucí, se kterým jsme si fakt nesedli, a po 2 měsících jsem to vzdala a nakonec byl rád, že se chci na odchodu dohodnout. Ale oblastního říďu jsme měli fajnovýho, i toho, co přišel po něm… za mě jako super práce… Ale abys domů přinesla peníze, chce to prodávat, prodávat, prodávat.
@domadomca pracovala jsem tam půl roku. Kolektiv byl super, vedoucí taky super. Odešla jsem, protože neumím moc prodávat věci - takový to okecat a přesvědčit lidi, že je to dobrá věc. Ale jako zkušenost to bylo fajn 🙂. Já jsem se našla v kanceláři, kde nemusím moc komunikovat s lidmi. 😂 Takže klidně to jako brigádu zkuste a uvidíte.
@jjasmina hraje se tam na tzv. šišky. Sbíráš je prodejem zboží a služeb a od toho se odvíjí výplata. Musíš umět prodat a ideálně ne za hotové, ale na úvěr. Zákazníka musíš oslovit ihned po vstupu do prodejny. Na tohle já nemám koule. I jako brigádník jsem musela bouchat přesčasy, které ve výsledku nebyly zaplacené, protože jsem nenasbírala potřebný počet šišek.
Pracovní zkušenosti nemám, ale jako klient nesnáším Okay. To neustálé vnucovaní a stání za zadkem od prodejců. Když něco chci, tak se zeptám. Jednou jsme šli koupit konvici a nejbližší otevřené elektro byl Okay. Sotva jsme nějakou vybrali, tak nám ji prodavačka rvala z ruky a běžela s ni na pokladnu a při placení nám k nákupu ještě přidala odvápňovač aniž by se zeptala. Tak jsme jim tam všechno nechali a radši jsme byli bez konvice. Letos jsme kupovali lednici a na zkoušku jsme šli do Okay (do jiné prodejny). Radši jsme rychle utekli. Toto můj pohled jako zákazník.
@domadomca Pracovala jsem tam půl roku. Je to sice několik let zpět, ale už nikdy, ale opravdu nikdy více.