Končí mi rodičovská dovolená, a tak se porozhlížím po práci. Půjdu na pohovor na tuto pozici. Protože to je práce ve vedlejším městě a je tam jen omezená doprava, potřebovala bych předem znát odpovědi na pár otázek. Můžete prosím prosím odpovědět, kdo má zkušenost s touto nebo podobnou pozicí?
1) Když je otvírací doba 7-21 hod, na kolikátou se chodí do práce a o kolik později se končí?
2) Týká se tato pozice práce na pokladně?
3) Mohl by prosím někdo popsat náplň práce?
4) Jak se střídají směny? Myšleno po dnech, kolikrát ranní a kolikrát odpolední, jak zhruba často víkendy...
5) Plat mi tu asi nenapíšete, ale přibližná částka by byla super.
Děkuji moc všem 😉
Nemám žádné zkušenosti, proto se ptám, kdo má zkušenosti, vy evidentně ne. Takže dle mě, naprosto zbytečná odpověď. Ale díky.
Taky si myslím, že jsou to spíš otázky na vedoucího prodejny, který bude určitě u pohovoru..
otázky sis sepsala hezky, tak si to vem sebou jako tahák na pohovor a přesně na tyhle věci se tam zeptej až ti dají prostor. možná ti je sami zodpoví hned na začátku pohovoru. co vím, tak u těchto pozic se bere na různé úvazky a různou směnovost a směny se pak dají i různě plánovat a prohazovat. ale to se fakt dozvíš až přímo na místě, co vlastně čekají oni od tebe, co ty od nich a jaká bude domluva. někde mohou naslibovat hory doly a pak stačí mít blbou kolegyni a prcháš na hony daleko. jinde ti zas skoro nic neslíbí, kápneš na dobrý kolektiv, najednou všechno jde a do práce chodíš s úsměvem. my neznáme konkrétní prodejnu kam se hlásíš, takže ti těžko povíme, jak to v ní chodí. holky mají pravdu, že odpovědi na tvé otázky se liší kraj od kraje, pracoviště od pracoviště.
Myslela jsem, že je to plus mínus v těchto prodejnách stejné, netušila jsem, že mohou být takové rozdíly. Díky za postřehy.
@kijjo právě, že zkušenost mám, proto to píši, všude je to jiné, každá prodejna má jinou provozní i pracovní dobu, každá prodejna má jiné pracovní náplně a každá prodejna má i jiné platové podmínky. Nemyslela jsem to špatně, jen, že si zbytečně vypisovala příspěvek. Všechno se dozvíš u pohovoru.
@kijjo bohužel na pohovor se nemůžeš nikdy pořádně připravit, vždycky hodně záleží na tom, kdo bude sedět na druhé straně. Ale tyto otázky v klidu použij u pohovoru. Na peníze se ptej až naposledy. Zajímej se o pracovní náplň, za co bys měla zodpovídat, jakou pracovní dobu ti mohou nabídnout, jaká pracovní doba by vyhovovala tobě apod. A připrav se na otázky tipu, máte malé děti, máte hlídání v případě nemoci apod. V dnešní době zcela běžná praxe. Nikdo by se na to ptát neměl, ale děje se tak.
@kijjo Pokud se chceš připravit, zkus si zodpovědět jejich případné otázky, tj. říct jim něco o sobě, o firmě, jakou ty máš představu o platu, často se dnes ptají na děti (i když by neměli, mě to ale nevadilo), ptají se na dojíždění, na předchozí zkušenosti, ptají se proč chceš pracovat zrovna u nich, proč by zrovna tebe měli vybrat atd.
To má každá prodejna jinak, někde přijímají jen na ranní, někde na ranní/odpolední a s prací na pokladně je to stejné, stejně tak jako se střídáním směn. Všechny otázky ti zodpoví přímo na prodejně. A plat? Ten je taky různý podle krajů. Takže dle mého naprosto zbytečně položená otázka 😉