Práce v Bille - Pracovník/ce úseku ovoce/zelenina

kijjo
14. zář 2015

Končí mi rodičovská dovolená, a tak se porozhlížím po práci. Půjdu na pohovor na tuto pozici. Protože to je práce ve vedlejším městě a je tam jen omezená doprava, potřebovala bych předem znát odpovědi na pár otázek. Můžete prosím prosím odpovědět, kdo má zkušenost s touto nebo podobnou pozicí?

1) Když je otvírací doba 7-21 hod, na kolikátou se chodí do práce a o kolik později se končí?
2) Týká se tato pozice práce na pokladně?
3) Mohl by prosím někdo popsat náplň práce?
4) Jak se střídají směny? Myšleno po dnech, kolikrát ranní a kolikrát odpolední, jak zhruba často víkendy...
5) Plat mi tu asi nenapíšete, ale přibližná částka by byla super.

Děkuji moc všem 😉

andy80
14. zář 2015

To má každá prodejna jinak, někde přijímají jen na ranní, někde na ranní/odpolední a s prací na pokladně je to stejné, stejně tak jako se střídáním směn. Všechny otázky ti zodpoví přímo na prodejně. A plat? Ten je taky různý podle krajů. Takže dle mého naprosto zbytečně položená otázka 😉

kijjo
autor
14. zář 2015

Nemám žádné zkušenosti, proto se ptám, kdo má zkušenosti, vy evidentně ne. Takže dle mě, naprosto zbytečná odpověď. Ale díky.

luj_89
14. zář 2015

Taky si myslím, že jsou to spíš otázky na vedoucího prodejny, který bude určitě u pohovoru..

blahova_andrea
14. zář 2015

otázky sis sepsala hezky, tak si to vem sebou jako tahák na pohovor a přesně na tyhle věci se tam zeptej až ti dají prostor. možná ti je sami zodpoví hned na začátku pohovoru. co vím, tak u těchto pozic se bere na různé úvazky a různou směnovost a směny se pak dají i různě plánovat a prohazovat. ale to se fakt dozvíš až přímo na místě, co vlastně čekají oni od tebe, co ty od nich a jaká bude domluva. někde mohou naslibovat hory doly a pak stačí mít blbou kolegyni a prcháš na hony daleko. jinde ti zas skoro nic neslíbí, kápneš na dobrý kolektiv, najednou všechno jde a do práce chodíš s úsměvem. my neznáme konkrétní prodejnu kam se hlásíš, takže ti těžko povíme, jak to v ní chodí. holky mají pravdu, že odpovědi na tvé otázky se liší kraj od kraje, pracoviště od pracoviště.

kijjo
autor
14. zář 2015

Myslela jsem, že je to plus mínus v těchto prodejnách stejné, netušila jsem, že mohou být takové rozdíly. Díky za postřehy.

andy80
14. zář 2015

@kijjo právě, že zkušenost mám, proto to píši, všude je to jiné, každá prodejna má jinou provozní i pracovní dobu, každá prodejna má jiné pracovní náplně a každá prodejna má i jiné platové podmínky. Nemyslela jsem to špatně, jen, že si zbytečně vypisovala příspěvek. Všechno se dozvíš u pohovoru.

kijjo
autor
14. zář 2015

@andy80 Díky. Chci být jen připravená.

andy80
14. zář 2015

@kijjo bohužel na pohovor se nemůžeš nikdy pořádně připravit, vždycky hodně záleží na tom, kdo bude sedět na druhé straně. Ale tyto otázky v klidu použij u pohovoru. Na peníze se ptej až naposledy. Zajímej se o pracovní náplň, za co bys měla zodpovídat, jakou pracovní dobu ti mohou nabídnout, jaká pracovní doba by vyhovovala tobě apod. A připrav se na otázky tipu, máte malé děti, máte hlídání v případě nemoci apod. V dnešní době zcela běžná praxe. Nikdo by se na to ptát neměl, ale děje se tak.

luj_89
14. zář 2015

@kijjo Pokud se chceš připravit, zkus si zodpovědět jejich případné otázky, tj. říct jim něco o sobě, o firmě, jakou ty máš představu o platu, často se dnes ptají na děti (i když by neměli, mě to ale nevadilo), ptají se na dojíždění, na předchozí zkušenosti, ptají se proč chceš pracovat zrovna u nich, proč by zrovna tebe měli vybrat atd.

kijjo
autor
14. zář 2015

@andy80 Na otázky o dětech jsem připravena. Nebyla jsem na pohovoru dlouho, naposledy před 11 lety, kdy jsem nastoupila do jedné, která mi teď končí, no a mezitím děti.