Práce v Amazonu. Máte zkušenosti?

shaun40
23. říj 2019

Pracujete někdo v Amazonu?Nebo z vašich známých? Poslední dobou mi šrotuje v hlavě nabídka práce v Amazonu mám stabilní práci smlouvu na dobu neurčitou a jsem samoživitelka tak jse neodvážim jenom tak přejít do jiné práce.Nabízí 160kc na hodinu. Zajímalo by mě jestli je všechno tak ideální jak v reklamě.

nazka
23. říj 2019

@shaun40 ty pracovní podmínky tam tak růžový nejsou. K lidem přístupuji tak, že se ti to musí líbit, jinak bez.. Zástupy čekají.. Dělala tam 3 týdny moje teta, ale je to zpátky už tak 1,5 roku..

zelenaesmolda
23. říj 2019

@shaun40
nesla bych tam delat.musis tahat tezke zbozi a je jedno,ze jsi zenska.pristup je takovy jak pise nazka,drzet hubu a krok.osobni zkusenost nemam ale vim do par lidi co tam pracovali,ze je to drina a buzerace.

swan42
23. říj 2019

@shaun40 je to tam jako v kazdy jiny praci. Musi se tam chodit a pracovat. Ale je tam mesic denni a mesic nocni. Nevim jak mas stary dite, ale jen denni nejdou a stejne tak nejde od pondeli do patku jen pracovat...

@nazka A v jaky praci se te prosim te ptaj na to co by se ti libilo a prizpusobuji tomu celej provoz?

nazka
23. říj 2019

@swan42 třeba u mě v práci záleží na spokojenosti zaměstnance.. Myslím, že to není jediná práce na světě, kde jde lidem i o lidi 😉

nazka
23. říj 2019

@swan42 děláš v Amazonu?

swan42
23. říj 2019

@nazka aha takze si kazdej z 2000 zamestnancu muze vymyslet blbosti a kazdymu se bude firma prizpusobovat? Tak to nechci videt ten bordel a destabilizaci...
Ano pracuju tam a nikdy jsem si nevsimla spatnyho zachazeni. Jen spousty kecu a rozmazlenosti ze strany zamestnancu kterejm se proste makat nechce a mysli si, ze staci do ty prace prijit parkrat za mesic aby dostali prachy. A pak je jim to jeste malo

sudylichozrout
23. říj 2019

@swan42 V jakekoliv kvalifikovane...

shaun40
autor
23. říj 2019

Já pracuji ve fabrice týden ranní týden odpolední týden noční .Jsem zvyklá dřít jelikož múj plat je závislý od kusů které udělám. Do zaměstnání chodím pracovat nekouřím tak nepospícham na kouřovku.Jsem zvykla na tvrdý řád a buzeraci.Hlavně že mi plati dokážu se přizpůsobit. Ale jde o to jestli je tam plat takový jak slibují v reklamě. Proto že me by to pár tisíc udělalo navíc. Myslím že na žádné pozici si nemohou zamestnanci dělat co chtěj. Konec konců i naše deti musí ve škole poslouchat nemohou si dělat co jse im zalíbí.

sudylichozrout
23. říj 2019

@shaun40 Nejde o to, ze by si mel zamestnanec delat to, co chce. Jde ale o to, jak zamestnavatel, potazmo jeho nadrizeny dokaze vyjit vstric jeho potrebam. A zde ve vetsine pripadu plati prima umera, ze cim je zamestnanec dulezitejsi (nepostradatelnejsi), tim lepsi podminky k praci ma. Jak ty mzdove, tak i ty ostatni.
Amazon je naprosta otrocina, nikdy bych do toho nesla. Oni vedi, ze jejich (na delnickou pozici) vysoka nabidkova mzda se rovna drzhubnemu. Sice budes mit o par tisic vic, ale budes totalne vystavena a nebudes zajimat ani kliku od dveri.

swan42
23. říj 2019

@shaun40 plat 160 kc/hod je pravda. Pracuje se 4 dny v tydnu, coz je asi 160 hodin za mesic (podle toho kolik v tom mesici vyjde pracovnich dni) a to je 25 600 kc hrubyho. Plus az 10% bonus zalezi na vykonu cely budovy a tvoji docházky. Vetsinou to dela tak 1500. Priplatky za vikendy a nocni taky hodi tak tisícovku. A to jsme na 30 hrubyho a v reklame slibukou 60 000 za 2 mesice, takze to odpovida. Cistyho to teda dela skoro 20 000. Pred vanocema je hodne prescasu, takze se da vydelat i treba 25

nazka
23. říj 2019

@shaun40 tak já nemyslela, že by si zaměstnanec dělal, co on momentálně potřebuje. Ale jde třeba o akutní situace, kdy se jde k lékaři, nebo dítě onemocní, atd. Stresovat se s tím, že ti řeknou, at si to zařídíš, jak chces, ale ať jsi v práci, člověku nepřidá.
Jinak je super, ze jsi zvykla na tvrdší podmínky. Nevím no.. Teta dělala na páse u posuzování reklamací a za 3 týdny to vzdala, že to bylo peklo. Ale ona není zvykla na to, co Ty.

shaun40
autor
23. říj 2019

@sudylichozrout tak ja si myslím že jsem ve firmě důležitješi a nepostradatelnejší jelikož jsem ve výrobě a díky me má výplatu ředitel a a všichni lidi v kanceláři potažmo ty kvalifikovaný s lepšíma podmínkama k práci.Za 22dnu vyrobím sama na montàzni lince 49800kusu dílů do automobilu které se prodají a firmě přinesou skoro 3000000kč tak kdo je důležitější a za dobu co jsem v průmyslu jsem zjistila že titul neznamena ze je člověk chytrý.A u nás ve výrobě je spousta lidi z maturitou.A to samé plati určite pro Amazon.

sudylichozrout
23. říj 2019

@shaun40 Ja se v zadnem pripade nechci nijak dotknout tve prace. To, co delas, je obdivuhodne. Ale koukas na to ze sve pozice. Skutecnost je nekde trochu jinde. Ale nechci se v tom zbytecne babrat. Jen jsem chtela reagovat na tvou (recnickou) otazku o tom, kde si muze zamestnanec dovolit si "diktovat".

dura175
23. říj 2019

@shaun40 Dělníci jsou důležití, to sice ano, ale jsou zase snadno nahraditelní. Ti kvalifikovaní už tolik ne, obzvlášť v technice. A navíc jsou to ti kancelářníci, kteří zařídí, aby těch tvých 49800 ks taky firma prodala. Páč bez toho by ti to bylo k prdu. Ale nechci se pouštět do polemiky, kdo je ve firmě důležitější. Důležití jsou IMO všichni. Jo a jinak hluboký respekt k tvojí práci. Já bych tu rutinu určitě nedala.

sarka256
23. říj 2019

Hledají sezóní zaměstnance. Neopouštěj svoji práci. Za 1) je to pakárna, za 2)po Vánocích všichni skončí a zůstávají "kmenový "

shaun40
autor
23. říj 2019

Já zas obdivuji mzdové účetní které nám dělají mzdy ty papírovačky bych nedělala. Mé vyhovuje to že si udělám svoje kusy a nemám žádnu zodpovědnost píchnu si a z čistou hlavou jedu domu.

shaun40
autor
23. říj 2019

@sarka256 Děkuji za informaci. Potřebovala jsem slyšet názory .Já zatím zvolím jistotu kterú mám a budu se řídít heslem kdo moc chce nemá nic.

shaun40
autor
23. říj 2019

@swan42 Děkuji moc za informaci. ☺

sarka256
23. říj 2019

@shaun40 šest let jsem pracovala ve skladu, práce se nebojím. Tady jsem skončila po deseti dnech, kašli na to !!! peníze si vyděláš pěkný, ale lednem to končí 😉přeju hodně štěstí 💜

pink_unicorn
24. říj 2019

@shaun40 Nepostradatelný je ten, kdo se hůře nahradí. A bez urážky holka, dělníka seženeš vždy..... Taky jsem na Amazon neslyšela nic dobrého, prý jsou tam samý cizinci, kteří jinou práci neseženou. Což asi mluví samo za sebe. Každá práce je lepší než žádná, ale pokud nějakou stabilní práci máš, tak jí určitě neměň kvůli Amazonu.