Práce u policie - manžel je proti...

19. zář 2024

Chtěla bych pracovat u policie, bohužel je manžel proti. Argumentuje tím, že má o mě strach. Maximálně by souhlasil, kdyby to byla práce v kanclu, což je blbost se tam hned dostat.
Cítím, že tu práci bych chtěla dělat, ale nevím jestli mi to stojí za hádky s manželem 🤷‍♀️

pampeliska1313
19. zář 2024

Hm. Muj manžel ma dejme tomu nebezpečnou praci, kde to moc nevyrovná plat. Několikrát jsem řešila aby odešel. Nechce. Pak mi došlo, ze to neni o mne, ale o nem. 🙂 on tam bude chodit, on z toho živí rodinu, on se musi postarat o sebe a “svůj tým”… asi bych našla cestu jak manzela ubezpečit, treba se domluvit, ze kdyz to bude trvat jeste nějakou dobu a bude mit furt strach (treba rok) tak si o tom můžete zase promluvit.

mourovatakocka
19. zář 2024

Tak jasně, nemá tě teoreticky co omezovat, tvoje riziko a tvoje rozhodnutí. Teoreticky. Mám kamarádku, její muž je voják, jiná má doma policajta, známá měšťáka. Kdysi dávno můj děda říkal, že by měl můj muž k policii, výsluhy a tak. Já nechtěla, naštěstí můj muž taky ne. Za mě to prostě riziko je. Pokud tě to tam hodně táhne, ještě to doma proberte, za sebe ale můžu říct, že tvému muži rozumím.

autor
19. zář 2024

@mourovatakocka Mě to spíš přijde, že manžel žárlí, protože je tam hodně mužů, přitom nemá nejmenší důvod. No co, pokusím se to s ním ještě probrat.

martinka_33
19. zář 2024

No muj muz se taky o me boji a to ani nemusim delat u policie, ale ono i delat vlakoviu revizorku je nekdy ostry, co si budem 😀 U policie budes chodit vzdy ve dvojici s parťakem (tak asi na to žárlí?), ja jsem ve vlaku vetsinou sama.

anniej
19. zář 2024

Pro mě byl vždycky sen, dělat u policie. Šla jsem za tím už na střední, kdy jsem studovala veřejnou správu a právo. Doma mi to ale taky neprošlo, ani přes mojí rodinu 🤣 Ale u nás je tradice trochu jiná. Teď jsem na cestě k forenzní psychologii, tak aspoň něco. Vždycky mě taky lákalo to vzrušení a adrenalin, ale jako ženské máme holt stigma 🙄 Pokud můžeš, stůj si za svým. Pokud cítíš, že jde o žárlivost, pokus se manžela ujistit, že jde o práci a tvůj sen, ne nabalování chlapů v uniformě. Ono obecně co jsem já osobně vypozorovala, je většina chlapů na ty v unifromě žárlivá 😅

barulina
19. zář 2024

Jsem policistka už bezmála 20let. Je to nebezpečná práce, jdeš do místy odkud ostatní utíkají, tahas se s bezdomovci, násilníky. S kanclem na malém Oop nepocitej, na velkém je to běžné ale záleží taky jak funguješ, jestli ukážeš že umíš a taky ne opravdu, jak píšeš hned.

barulina
19. zář 2024

@martinka_33 nebude vždy chodit ve dvojici s parťákem. Záleží kde by byla zařazena. Mám za sebou dost jednočlenných dní, kdy jsem třeba i byla sama na srdeční masáž a pod.

martinka_33
19. zář 2024

@barulina 😯 tak to ja jsem zatim vzdycky videla jen dvojici a to i kdyz šlo jen o ztotozneni cerneho pasažera.

barulina
19. zář 2024

@martinka_33 záleží kde na jakém oop to je. Jsem bez 3 let policista z Ostravy, tady jsem nikdy sama nebyla. 3 roky na malém Oop na Valašsku a byla jsem sama celkem často, jinak to prostě nešlo.

martinka_33
19. zář 2024

@barulina jen jednou se mi stalo ze prijel na ztotozneni policista v civilu, prijel nadupanym cernym fárem a byl sám 😀 Asi kdyz nejsou lidi nebo je moc prace tak posilaj z kancelare, neptala jsem se teda z jake je složky.

martinka_33
19. zář 2024

@barulina vis ceho ja bych se bála? Ze si me ty existence pak najdou v civilu... Jako kdyz cikani vypalili barák socialni pracovnici protoze jim sevrala deti...

barulina
19. zář 2024

@martinka_33 v civilu se z oop moc nejezdí, ikdyz jde to, spíš Skpv do jejich spisu. Jo no, já mám jak píšu sama odjezdene, odslapane dost, ale jen na tom malém Oop. Ono v Ostravě kde jsem je ten nápad takový, že ty hlídky se prostě postavit musí, tedy jsou tu oddělení 1.typu, což znamená více policistů

martinka_33
19. zář 2024

A k te nebezpecnosti, je u nas strojvesouci ktery odesel od policie pote co mu bezdomovec pokousal ruku 😯 to prý byla posledni kapka...

barulina
19. zář 2024

@martinka_33 bych mohla vykládat, rvačky, neznámé sklepy, feťáci s jehlama, zadržené lidí musíš vyslikat, kontrolovat jejich špinavé smradlavé spodní prádlo a boty, ať je nedáme.do celý s něčím nebezpečným. Neberou ohled, teď si vzpomenu na jeden z mých 1.zakroku, pronásledovali jsme vozidlo, borec mě sejmul autem, střílelo se... Jako prostě podepíšeš slib, že nasadila svůj život a zdraví pro ostatní, záleží jak to pak máš nastaveno v srdci, protože ať chceš nebo ne, tahle práce se pro výplatu nedělá.

barulina
19. zář 2024

@martinka_33 jo stává se, kór když pracuješ i bydlíš v rajónu. Potkáváme se často s klienty, v minulosti proipichane kola atd

lvl16
19. zář 2024

Já se tvému muži ani moc nedivím. Švagr je u policie a ty historky, které občas pouští… Je to záslužná práce, ale u manžela (nebo dětí) bych z ní nadšená nebyla.

sahrazad1
20. zář 2024

Manželovi se nedivím , a asi to není o žárlivosti , ale o nebezpečí - viz výše . Přece jen pro ženu jsou asi vhodnější povolání , než toto , kde reálné můžeš byt ohrožena na životě …

ajja87
20. zář 2024

Hele ja to píšu s pozice manželky policajta, když nastupoval k policii,chodili jsme spolu sotva rok,byli jsme mladí, bezdětní a myslím, že spoustu těch věcí jsme si nepřipouštěli, to je to přesně jak píše
@barulina nasazujes svůj život... když jsme se vzali a pořídili děti, manžel prestal nosit i snubní prsten, protože se bál i o náš život,kdy mi kolikrát bylo vyhrožováno ( to že byl ženatý by si stejně leckdo mohl vypátrat,nedelal na tak velkém obvodě a s ,,klienty,, se často setkával i mimo praci),ale je to hodně i o psychice,doma jsme se nikdy moc jeho práci nebavili, příběhu mi nikdy moc neříkal,ale jednou se mi doma ,,sesypal,, když musel jet řešit , utopené dítě (matkou, rodiči)....ted teda zmenil pozici na klidnější,kdy i ja jsem celkem víc v klidu, prostě se prostě nemusi nikde moc s nikym hadat, prát a bát o svůj a vlastně i náš život,ale trvalo to 10 let

konidana
20. zář 2024

Dcera ted prisla s tim, ze by chtela k jezdecky policii. Tak jsem na ni zvedava, jestli ji to vydrzi (ma cas jeste 3 roky do maturity)

barulina
20. zář 2024

@ajja87 já vím, co dělám za práci a co řešíme. Venku jsem byla 10lety teď dalších 10 jsem už v kanclu na velkým oop. V rajónu si bydlím, takže své klienty i potkávám běžné v životě. Zároveň já jsem přes děti, takže psychika dost. Ale tohle je o tom, co si nastavisy jak a co chceš. Mě má práce naplňuje, baví i po těch letech a mám dobrý pocit, pokud má práce přivede kriminálníka k soudu

escapelle
21. zář 2024

Uspokojujici práce je pro me v zivote jedna z nejdulezitejsich veci,takže já bych si do toho kecat nenechala.stejne tak bych nebranila muži. To ale neznamená,že by mi nevadilo kdyby chtel jít treba do armady a znamenalo by to,že bude často pryč.ale kdyby se rozhodl zmenit obor a delat cokoliv jiného,tak bych mu nebranila. A detem taky ne.