Chtěl bych se tu zeptat v jakém oboru nebo jakou práci děláte , když máte doma dítě a postižením ..
Mám ekonomiku střední školu..
Doteď jsme pracovala na vymáhání pohledávek po telefonu, nešlo to, tak jsme byla jako pečující osoba k osobu blízkou do 10 let doma .. nyní již měl narozeniny a já musím do práce ..
Pořád nevím kam.. hlavně nechci pracovat z domova.. tatínka máme na HO a dva pracovat nemůžeme z domova ..
Malý jde do 4 třídy a nevím jeslti mám jít na zkrácený ( ten neseženu) a nebo plný a dělat třeba sociální pracovníci..
Jak to máte vy ? Všem děkuji
Zkrácené úvazky jsou málo, ale není to tak, že nejde sehnat. Kamarádka dělala sekretářku v jedné nadnárodní firmě v pobočce u nás spoustu let jen na dopoledne, na zkrácený úvazek. Měla tehdy velké štěstí, ale byla to německá firma a ona uměla dobře německy. Hledej podle toho, co umíš nebo co by tě bavilo. Ze začátku to nemusí být vyloženě terno, ale časem se vypracuješ, získáš víc zkušeností a dítě povyroste... Nevím, jestli máte možnost družiny nebo musíš být hned po obědě k dispozici dětem. Popř. chodit na brzy ráno a ráno bude děti vypravovat muž... Jsou to děti vás obou, prostřídat se. I když to teď vypadá neřešitelně, určitě něco slušného najdeš, chce to jen promyslet víc variant a hledat. Pokud by to teď třeba byl i jen nějaký úklid nebo pomocná síla v kuchyni (takové inzeráty jsem na kratší úvazek teď u nás viděla), tak si k tomu hned zapsat třeba jazykový kurz a začít na sobě víc maka, abys mohla za rok nabídnout víc. Chápu, že starostí o děti máš dost, ale nejsou jen děti, jsi i ty a jsi stejně důležitá jako ony.
Já nemám vyloženě dítě s postižením, ale odpolední aktivity řeším jen já, věčně nějací doktoři, schůzky ve škole, vyšetření..mám puberťáka s Adhd a předškoláka s opožděným vývojem řeči ( na dysfazii to nevypadá,ale po otci nějaké dys mít v budoucnu může) a pracuji jako asistent pedagoga. Co do pracovní doby je to ideální (8-12:30 jsem měla, letos 8-13:30), bohužel finanční ohodnocení pokulhává. A je to psychicky náročné, mít děti v práci i doma. Ale máme dobré vedení, super kolektiv, práci mám 10 minut od domu a naproti MŠ syna.
Určitě je možnost mít zkrácený úvazek v mnoha odvětvích. Ta ekonomka je fajn.
@zlatik1 Sociální pracovnice potřebuje ze zákona minimálně vyšší odbornou školu, se SŠ ekonomickou ta možnost tedy není. Možná máš na mysli spíš pracovníka v sociálních službách. Ten pracuje casto na smeny.
Nevim, odkud jsi. Ale zkracene uvazky jsou. Pokud by ti nevadilo zase pracovat na telefonu, tak urcite neco najdes.
@zlatik1 sice dítě s postižením nemám ale při mateřské podnikám, myslím si, že je ale dost důležité si sama uvědomit, co by tě bavilo, zda nějaká práce na PC či fyzická práce. ☺️ Kdy máš nastoupit do práce? Jinak si myslím, že zkrácený úvazek se dá v pohodě sehnat, většinou to bývá o domluvě a individuálním přístupu. ☺️
@zlatik1 Tak píšeš, že z domova dělat nechceš, takže v tom případě cokoliv, na co máš vzdělání/schopnosti a kde budou nabízet zkrácený úvazek. Co čekáš, že ti na takový dotaz někdo může napsat jiného...?