Zdravím všechny maminky.Chtěla jsem se zeptat.. 🙂 Před 3 týdny jsem nastoupila do práce,ale ještě jsem to nebyla ohlásit na socialce.Dcera má 3 a půl roku,od ledna chodí do školky na celý den.Já mám rodičovskou na 4 roky,což je do listopadu.Nastoupila jsem k novému zaměstnavateli,protože před otěhotněním jsem nebyla zaměstnaná.Paní,co mi vyřizovala smlouvu mi volala na socialku a tam jí řekli,že rodičovská mi bude chodit dál.Ale chtěla bych se zeptat jestli jsem měla o nástupu do práce informovat socialku do 8 pracovních dnů? a když jsem to neudělala,jestli mi vezmou rodičovskou za měsíc?jestli některá víte nebo máte zkušenost,tak děkuji za odpovědi.. 🙂
hlasít to nemusíš,ale kamarádka musela nahlásit pojištovně po skončení rd,řekly jí to na sociálce
já pracuju taky, synovi jsou skoro 3, rodičák mám do 3let. Nikde jsme nic nehlásila a rodičák mi chodí dál. Nehlásila jsem protože jsme při vezvedávání S-karty četla novinku co tady píše jani - od 2let se nesleduje, na jak dlouho dítě chodí do školky.
nikde jsem nic nehlásila, jen jsem žádala zaměstnavatele, aby mě vzal dřív , pracuji od roku a půl a do tří let jsem brala rodičák, který mi teĎ automaticky ukončili, jakmile syn dosáhl tří let
Ne, nikde to hlásit nemusíš, od prosincové novely se docházka dětí nad 2 roky nesleduje.