Mám nabídku několika prací, ale vůbec nevím, od čeho se odpíchnout, jak byste se rozhodly vy? Jedno dítě ve školce, druhé první třída, finančně vycházíme i při rodičáku.
1)Dojíždění cca 60 km, několik dní v týdnu celodenně, možnost HO, delší perspektiva práce, větší plat, horší kolektiv
2) Práce v místě, menší plat, denně pouze dopoledne, nutnost udělat kurz (zanedbatelná částka), možnost být denně odpoledne s dětmi, práce na rok, možná 2, poté možnost dalšího uplatnění v oboru v jiných zařízeních.
Ano, vidím plusy, mínusy, ale třeba byl někdo ve stejné situaci a už to řešil a vidí, co bylo špatně na jeho rozhodnutí, co já třeba teď nevidím. Díky za každé nakopnutí k přemýšlení.
Ano, vidím pro a prot
Kvůli dětem určitě druhá možnost.
souhlasím s komentářem nade mnou. Pokud nepotřebuje nutně práci kvůli financím do rodinného rozpočtu, volila bych druhou možnost vůči dětem.
Určitě 2. možnost, kvůli vzdálenosti i kolektivu, pro mě dost podstatné věci... Pokud jsou finance ok, tak bych neváhala
Osobně bych brala c.2 zvlášť když nemáte problém vyjít s penězi
Taky hlasuju pro druhou možnost. I bez dětí bych ji volila, dojíždění a horší kolektiv by pro mě bylo jasný kritérium, proč ne. Hlavně ten kolektiv dělá v práci strašně moc.
60 km bych teda rozhodně nedojizdela ani jako bezdětná.
Volila bych praci c.2 - bez dojizdeni (uspora casu i penez), odpoledne s detmi a hlavne lidi v praci - nesla bych pracovat nekam, kde bych od zacatku mela problem s kolektivem.
A co se tyce penez - spocitala bych si naklady na dojizdeni (i casove) a mozna ti ten rozdil nevyjde tak velky.
Jedinou výhodu možnosti 1 vidím v dlouhodobé "jistotě"... Jenže kolem nástupu dětí do školy je tolik změn, že za dva roky můžete být v dost jiné situaci, než teď. Takže za mě jednozančně možnost č 2.
Určitě 2. Na podobné pozici pracuju též při RD a jsem spokojená. 60km dojíždět a řešit špatný kolektiv, ani omylem.
I kdyby mi dali soukromý tryskáč, nikdy bych nešla do blbého kolektivu. To není dlouhodobě k vydržení.
Tak to je jasny. Deti budou maly jen jednou. Takze moznost urcite druha. Jakmile by se decka osamostatnila tak klido zmenit za platove vyhodnejsi.
Rozhodně možnost 2. Vadilo by mi dojíždění, máš malé děti, nikdy nevíš, co se stane. Takže kvůli nim v místě bydliště. Kolektiv je taky důležitý, když se tam nebudeš cítit dobře, bude to na prd.
@petma112 kvůli dětem bych brala druhou možnost. Zvlášť jestli by nebyl problém s penězi.