Ahojte, po dlouhé době po rodičovské jsem si konečně našla práci a dobrou práci. Jsem tam tedy už od srpna, všechno skvělé, jak plat, tak kolektiv a vedení, vyhovuje mi to se školkou, kde mi chodí syn, manžel dělá kousek, tak se vždy svezeme jedním autem tam i zpatky, zdálo by se, že je to bez chyby, ale....srpen a půlka září úplně pohoda, ale od půlky září az do teď jsem věčné nemocná, a tím pádem na neschopence. Jednou to domu přitáhlo dítě že školky, ale 3x já z práce, a dítě to tím pádem chytilo. Nejdřív to byla hnisavá angína, pak zánět hltanu, pak zánět nosohltanu, teď průdušky. Já už nevím. Možná je to tím, že pracuji v open Space, kde je na kope 80 lidí, možná víc, nedá se tam větrat, je tam klima, větrání je řízeno centrálně, kolem oběda tam od rána není jakoby kyslík, že musím jít na chvíli ven na terasu, jinak konec. Myslíte, že to může být i tím? O tu práci stojím, chci tam chodit, ale bojím se, že ty neschopenky moc dobře nedělají. Jsem 10 dnů doma, 2 týdny v prácu a tak pořád dokola.
To se mi nezdá úplně normální, open space je dnes naprosto běžný ve většině officů. Spíš by jsi měla řešit svoji imunitu.
Open space je běžný a já z něj nikdy více nemocná nebyla. Spíš asi záleží na čistotě klimatizace, měla by se pravidelně čistit. Řešila bych svou imunitu, snažila se jí posílit, zvlášť když jsi dlouho byla mimo kolektiv. A ty školkové nemoci k tomu taky nepřidají..
@sfet jestli citis ze tam neni kyslik, tak bud neni idealne nastavena klimoska ( nebo nevycistena jak tu bylo zmineno) , coz je mozne, muzes byt na to citliva ( stejne jako ja nesnesu spat se zavrenym oknem, v noci se budim s bolesti hlavy a vetram, prestoze ostatni v klidu spi v tom "smradu" az do rana) nebo to muze byt i psychicke... z toho prostoru a mnozstvi lidi. Ja osobne bych asi v openspace nevydržela ani pres zkusebku.
@konidana ptala jsem se na to šéfa a on řekl, že jo, kdysi se to dělávalo, že to šlo, ale byl problém s připojením, šlo to všechno pomalu, udělalo se málo práce, protože půlka pracovní doby se řešilo pomalé připojení a neustále výpadky, tak už to dělat přestali, ale uznal, že v mém případě by to bylo optimální. Jinak mi open Space jako takový nevadí, jsem extrovert a lidi mám ráda, dokážu vyjít s každým, ale jak je tam čištěná klimatizace, to netuším, no říkají to všichni, ne jen já, že kolem toho oběda tam chybí kyslík. A já tam mívám velice často návaly zimy, nebo naopak horka.
Já jsem po RD byla v open Space něco přes týden a hned jsem byla nemocná. Tohleto by mi nedělalo vůbec dobře ( odešla jsem ve zkušebce kvůli jiným věcem,ale ta klimatizace mě dostala hned). Přitom v další práci jsem nemocná nebyla skoro vůbec,i když v létě tam bylo horko a v zimě zima. Pokud nebyl delší dobu průvan,problémy mi to nedělalo.
@sfet pracovala jsem v openspace před mateřskou a nemocná jsem nebyla. To začalo až s nástupem syna do školky. Uvidíme až se tam vrátím. Řekla bych, že to bude tím, že jsi byla doma a potřebuješ se znovu "promořit" jako když nastoupí děti do školky.