Ahoj všem. Mám možnost práce ve stavební spořitelně, na pozici obchodník, ale je to na živnostenský list. Celkem mě to láká, ale protože s prací na živnostak nemám zkušenost, mám přirozeně obavy. Obecné info o živnosti samozřejmě mám, spíš by mi pomohlo, jestli je tady někdo, kdo tuto pozici (nebo podobnou) vykonává a mohla bych se doptat na pár věcí. Budu ráda, když se někdo ozve, podrobnosti napíšu případně do zprávy.
@magdi999 Ahoj, sice nejsem pojistovak, ale pracuji v realitni cinnosti a mam ve svem tymu hypotekarku co dela i pojistky.
Zivnostensky list jsem si udelala hned po stredni a nyni podnikam v tomto oboru uz 11 let. Venuji se tomu naplno a nemenila bych 🔝
V nasem tymu mame i maminky na materske a je to pro ne idealni privydelek.
Takze pokud mas dotazy, klidne pis 😊
U konkurence jsem to vydrzela 2mesice. Neuzavres smlouvy, nebudes otravovat stavajici klienty po telefonu atd atd, tak nebudes mit provize. Pak lidi smlouvy zrusi treba a jeste to budes muset vracet. Provize mi vyplatili az za 2 mesice - pry trva nez se vse schválí, zaeviduje a podobny vymysli... Nesla bych do toho. Ja delam normalne ve stavebni firme kde mam zaklad + provize z vcas proplacenych faktur. Proste volam do firem at to koukaj zaplatit vcas :D to muzes treba zkusit, pokud te bavi hnat %navic k platu. Ale jako na odvolávání a nabízení, turbeni lidi, co o to stejne nestoji, to by me nebavilo.
@magdi999 dělala jsem kdysi něco podobného pro pojištovnu, odvíjelo se to od počtu uzavřených smluv, pokud nebudeš uzavírat smlouvy, nebudeš vyděláat. jako vedlejšák dobrý, ale jinak...