Ahoj,třeba mitu poradíte.Dostala jsem nabídku na práci na půl úvazku. Nastupuji ke svému zaměstnavateli kde jsem dělala než jsem šla na MD. Nastupuji ale už na půl úvazkua ne na celý. Chci se zeptat jak je to s nárokem na dovolenou? Někde sem četla že když mám pořád smlouvu co mi běží tak mi nárok vznikne,někde zase píší něco jiného.Jde mi o to že v červenci máme zaplacenou dovolenou v Chorvatsku.Tak jestli na ní vůbec odjedu,děkuji.
Jo nastoupila bych bud v dubnu anebo červnu.
Já jsem se vracela ke svému zaměstnavateli od dubna na půl úvazku, od září na celý na jinou pracovní pozici. Do října jsem byla na RD. A nárok na dovolenou jsem měla myslím 32 dnů.
@23363 hned od toho dubna?
Já se z RD vracela na zkrácený úvazek k půvonímu zaměstnavateli i na stenou pozici. Dovolenou jsem měla za ty 4 mesíce tuším 18 dní. Musel a jsem je vybrat do konce roku, takže nárok vznikl asi hned.
Ještě je důležité jak budeš mít rozloženou pracovní dobu. Jestli rovnoměrně (např. 5 dní po 4hodinách) nebo nerovnoměrně ( např. 3 dny po 8h). Tam se pak krátí počet dní dovolené.
Pokud je to jen měsíc dopředu, raději bych se konkrétně domluvila v práci.
@missa111 budu dělat po-st 6 hodin denně a čtvrtky 2 hodiny.Dneska mi právě vrchní říkala že musím mít něco oddelano ale ze si není jistá
@smillingangell
To se přiznám, že nevím. Začala jsem se pídit až na začátku června a to už tam bylo. Ona se prý mateřská dovolená počítá jakoby člověk normálně pracoval. Takže proto jsem měla té dovolené tolik.
@23363 Tak o by pro mě taky nemuselo vypadat špatně,uvidíme co se dneska dozvím
neviem ako je to s pravom u vas, ale u nas je pred nastupom na polovicny uvazok lepsie vycerpat staru dovolenku ak nejaka je, lebo aj ta sa potom krati o polovicu. o dovolenke povedz dopredu ze ju mate a dohodni sa dopredu na cerpani dovolenky . inak uzasne je ze ti po MD umoznili polovicny uvazok. to by som bralaaaaa 🙂