Práce jen o víkendech a přihlašení na ÚP. Co sociální a zdravotní pojištění???

maminkaodsofinky
27. srp 2018

Zdravím holky 😊👧 a jdu za Vámi zase s dotazem. ...od Prosince nastupuji jinam do práce jen na víkendy
Ovšem problém je v tom, že soc+zdravotní mě neuhradí ....tak se tedy ptám jestli to za mě uhradí ÚP nebo to budu muset hradit sama z výdělku? Děkuji ❤🌼🌹

lenoulinkaa
27. srp 2018

@maminkaodsofinky to bude tvoje jediná práce? A nejsi ještě na rodičovské dovolené nebo pobíráš rodičovský příspěvek?

maminkaodsofinky
autor
27. srp 2018

@lenoulinkaa rodičovský příspěvek mě končí v lednu a ano bude to jediná práce do te doby než nenajdu něco v týdnu co mě časově bude vyhovovat se školkou dcerky.

lenoulinkaa
27. srp 2018

@maminkaodsofinky pokud pobíráš, tak jsi ještě státní pojištěnec a odváděla bys podle typu smlouvy, jen z toho kolik si vyděláš. Jestli ti končí v lednu pobírání na 4 roky, tak bys měla mít pak odvod zdravotního pojištění z minima. Což by mohlo jít, tam kde budeš pracovat - teda pokud to nebude DPP do 10.000,- nebo DPČ do 2.499,-. To by sis musela hradit pak sama.

j.a.n.i
2. zář 2018

@maminkaodsofinky A na jakou smlouvu budes pracovat a kolik si vyděláš za mesic?

zelenaesmolda
2. zář 2018

Jak je mozne,ze za tebe zamestnavatel nebude odvadet pojisteni?

maminkaodsofinky
autor
4. zář 2018

@zelenaesmolda Protoze nemám ani nebudu mit smlouvu na dobu určitou mam jen dohodu o provedení pracovni činnosti.

maminkaodsofinky
autor
4. zář 2018

@j.a.n.i Mám smlouvu o provedeni pracovní činnosti. Za měsíc mam 8 000 Kč

j.a.n.i
4. zář 2018

@maminkaodsofinky Tak počkej, tos tu vyrobila patvar... buď je to dohoda o provedení práce nebo dohoda o pracovní činnosti. Pokud je to DPP, tak tam se do 10 000,- měsíčně sociální ani zdravotní neplatí a tedy si budeš muset platit zdravotní jako samoplátce, to je něco lehce přes 1600,- a pokud by to byla DPČ, tak ti jak sociální, tak zdravotní strhne zaměstnavatel včetně doplatku do minimálního zdravotního. Na UP nemůže ani v jednom případě.

maminkaodsofinky
autor
5. zář 2018

@j.a.n.i Od října nastupuji jinam do práce normálně 🙂a dcerka do školky .Tady mám DPP a brzy budu odcházet