Ahoj děvčata, jak se obrnit v práci v ženském kolektivu? Je to strašný. Práce jako takové mě baví a dělám ji ráda,ale ty ženské to je tedy mazec😓.
Vzala jsem si neschopenku,řešila jsem zdravotní stav a už simuluji apod. Je tohle normální?
@anonymous_ka Pár holek ano,ale moc jich není.
Mám zkušenosti z různých kolektivů. Některé ženské kolektivy byly fakt chuťovka. Naučila jsem si dávat pozor na jazyk, protože některé potvory dokážou použít proti tobě téměř jakoukoliv informaci, rádi překroutí vše, co řekneš, atd. Nejlepší je najít si nějakého férového spojence.
Nejhorší je ale šéf(ka), který dá na pomluvy, neověřuje fakta, radši než aby sledoval reálný pracovní výkon, tak bude řešit soukromý a rodinný život podřízených a ještě z úst zlomyslných drben...
Musela jsem odejít. Odnesla jsem to zdravotně, a ve finále se zjistilo, že spouštěčem byla psychika. Drž se 🙏
V panském to není o moc lepší, a ještě k tomu navíc často snášíš chlípný kecy a narážky. Debilové jsou rovnoměrně rozprostření napříč populací bez ohledu na pohlaví a není před nimi útěku… 😁
Pracuji výhradně v ženském kolektivu a je to mazec. Souhlasím s tvrzením držet jazyk za zuby, už neříkám veřejně své názory.
Děkuji. 🙂
Potřebuji se od toho nějak oprostit. Nevím jak to zvládnu. Jsem citlivka. Zítra tam mám jít a už teď je mi s toho ouvej.
Nevím, jestli ti to pomůže 😊 Naše babi vždycky říkala, že kolegyně v práci musíš brát jako kolegyně - nejsou to kamarádky, takže žádné svěřování, žádné bratříčkování, čistě jen pracovní vztah. Pak člověka ani tolik nemrzí, když zjistíš, že tahle řekla, žes byla s něčím u doktora apod. Samozřejmě čest výjimkám, jsou kolegové a kolegyně, co s nima jde člověk na jedno a proberete všechno. Ale fakt je ten, že cokoliv řekneš, použije někdo proti tobě. Každá slepice si ráda klovne do zraněného kusu, vždyť to vidíme i tady na koňovi. Jediná rada je obrnit se, nedávat jim munici a hledět si svého. A kdyžtak útěk.
Nejlepší rada bude nebrat si to osobně. Ty sama víš, co děláš a proč.
Zenske kolektivy jsou strasne 😅 presne jak pisou holky:
1. Nesverovat se
2. Nerikat sve nazory
3. Brat je ciste jako kolegyne
4. Nebrat si to osobne
Moc dobre vim, jake to je mit stazeny zaludek kvuli cuzam, co maji svuj vlastni osobni zivot na hovno a tak si chladi zahu na jinych.
Ale s vekem a zkusenostma to postupne vymizi. Nejhorsi jsou ty zacatky, kdy clovek nevi ktera bije, a potvory si rady smlsnou.
Co delas za praci?
Hele já to v minuly práci hodně řešila (Jakoze sem byla po škole a měly jsme tam takový dvě mrécy, který dělaly zle a bylo to velký špatný) teď to řeším teda taky, ALE - mám u sebe přímo na oddělení hrozne fajn ženský, který proste rikaj - všímat si naši práce, všímat si oddělení a nazdar, zbytek neřešit. Ze k*avy jsou všude a vždycky nějaká bude a hold se to musí projít skrz. Ale pamatuju si to, nespala sem, bylo mi zle, nechuť se tam vůbec ukázat.. pokud by to šlo zdravotně už, tak bych odešla. Zas nemá cenu zůstávat, pokud to jde do extrému.. ale dala bych si čas si na to zjistit, jak moc se jde vyhnout tomu negativnímu v kolektivu (třeba spolu nepracujete přímo, jen se potkavate atd)
@exbordelar Dělám v sociálních službách.
I když se s nimi nebratříčkuju,tak mě to stejně semele. A ,aby ředitelka u které jsem si myslela,že je v pohodě říkala ,že simuluji a ještě na ranní poradě tak to mě opravdu zaskočilo .
Nadavani na simulanstvi je bezna vec. To slysim dnes a denne, ze nekdo simuluje 🙄
Ja jsem jednou kvuli kolektivu z prace odesla. Nejlepsi rozhodnuti 😀
Co te tam vlastne drzi?
Z mé vlastní zkušenosti:
1) zlomyslné drbny většinou nemívají největší pracovní tempo, když mají čas řešit všechny okolo (někdy fajn zmínit před vedením, kolik trvá pracovní úkol tobě a jiným třeba)
2) spousta drben se bojí, že jinou práci nenajdou, berou tě jako konkurenci, pracovně, schopnostmi nemají na to, aby předvedly lepší pracovní výkon než ty, takže hrají nečistou hru, protože při fair play by hned letěly z kola (promluvy jsou často daň za úspěch a dobré pracovní výkony)
3) bohužel nekompetentní vedení, které se nedrží faktů, není orientované na výkon a kvalitní práci, si kolikrát donašeče a drbny hřeje na prsou, místo aby řešilo osobní odpovědnost a výkony každého jednotlivce
Mně vždycky pomohlo zdůrazňovat fakta přímo související s prací, podávat maximální a co nejkvalitnější pracovní výkony a kolikrát poukázat na to, že každému může být jedno, co dělám nebo nedělám ve svém volném čase, když za to přece placená nejsem. Plnou hubu keců umí mít každý, ale činy se počítají. Takže je důležité zdůrazňovat osobní odpovědnost za každý pracovní úkon, ať se ví, kdo co dělá nebo nedělá.
@adelisss To je naprosto presne shrnuti 👌🏼 Mam totoznou zkusenost. Plus jeste dost casto jsou ve vedeni baby, co sedi na te zidli uz ze setrvacnosti radu let (20+) a inovace a zmena jsou sprosta slova. A kdyz neco takoveho nejaky novy nadsenec zmini, okamzite se na nej sleti jak supi na mrsinu, co ze toto prinasi za novoty. Uz to tak tady funguje tricet let a zadna primadona nam to tu nebude menit! 🙄
Poloz si otazku, zda ti opravdu stoji za to tam byt. V socialnich sluzbach je nedostatek personalu porad, vsude jinde po tobe hrabnou vsemi deseti, tak fakt to stoji za to tam byt? Ma ta prace pro tebe nejaka pozitiva, krom toho, ze mas pravidelny (a urcite nevelky) prijem? taky jsem jednu dobu delala v soc. sluzbach, to co plati je spis almuzna.
Takže už to nemusím řešit.
Hele ze zkusenosti divne pracovni prostredi vetsinou “zpusobuje” vedeni, pokud je boss super, tak byva super i kolektiv, protoze blbony umirni nebo se jich zbavi a necha si tam lidi s kterymi se dobre pracuje jemu i tymu…kdyz jsem se loni slozila a potrebovala oraz, moje sefova byla super, podrzela me, nevyrachala me v tom, bez kecu me pousti na terapii…proste otazkou je jestli tu praci za takovych podminek jsi schopna vykonavat a jestli ji potrebujes (kvuli praxi na skole nebo tesne po clovek zkousne ledcos, ale pokud to ma byt tva prace na nekolik dalsich let, uz je treba aby si chtela do prace rano jit a to zahrnuje i dobry - nebo alespon prijatelny pracovni kolektiv…)
Autorko, jak to myslíš, že už to nemusíš řešit?
@kakamila12 Dnes jsem dostala výpověď.
Waau! A jak to probihalo? Kam misto toho pujdes?
Jaký byl důvod? Kromě toho, že ti někdo mazal schody...
Tak ať jsi v nové práci spokojenější.
Když budeš dělat svou práci na 100%, vezmeš si k srdci konstruktivní kritiku (která se narozdíl od pomluv říká do očí), nebudeš se snižovat na úroveň některých potvor, věřím, že nakonec najdeš to správné místo pro sebe 😉
Bohužel kydání špíny se děje i na nejvyšších místech - stačí trochu sledovat politiku. Dnes jsem si poslechla rozhovor s Danuší Nerudovou, jak mluví o osobních útocích místo věcné debaty... A úplně jsem si vzpomněla na tuto diskusi.
https://video.aktualne.cz/spotlight/spotlight-r...
Je to vtipné, jak někteří vytáhnou 9 článků z tzv. predátorských časopisů publikovaných tak před 10 lety. A neřeší se dalších 250 článků z jiných časopisů a ani úroveň a vědecký přínos těchto článků... Přesně ukázka, jak to na mnoha místech v této naší zemičce funguje.
@blecha94 jsem v zenskem kolektivu pracovala jen kdysi brigadne pri skole a nektere tam byly fakt krávy, ale celkove to nebylo spatne, rozhodne ne horsi nez v prevazne muzkem kolektivu kde pracuju ted 😅 Drby jsou rychlejsi nez vlaky a nikoho nemuzes pomlouvat protoze nikdy nevis kdo s kym zrovna spi 🤣
@exbordelar Bohužel
📌
Tvl, tohle je tak ubohej predsudek s zenskym kolektivem, co pravidelne nekde zazniva. 🤦♀️ Taky jsem si to teda hodne let myslela
Nez jsem delala jeden cas v ciste muzskem a muzi jsou sice asi primocarejsi, kdyz maj s nekym problem, ale z me zkusenosti pomlouvaj taky a fest a jsou daleko drsnejsi a zakernejsi, kdyz jim jde o to nekoho poskodit. Ted jsem v druhem zenskem kolektivu od te doby a i kdyz je to drbarna, ano, tak spis jenom povrchni neskodne blaboleni..
@fatal_error tak jasne, je to samozrejme o cloveku ne o pohlavi. Lec zkusenosti mnohych (vcetne me) jsou prave tyto. ALE taky znam spoustu bozich zen, se kteryma je sranda a strasne rada bych s nimi chtela pracovat, protoze by to byl s nimi dream job, ale bohuzel jsou bud z uplne jineho oboru nebo pracuji v uplne jinem meste.
A mezi chlapy se taky najdou drbny! Napr. u nas na dedine 🫣 Zensky nemaji cas resit, co kde lita, protoze deti, domacnost, prace - maji vseho nad hlavu s vlastnim zivotem, natoz resit jeste zivoty cizi 🙏🏻😅 Kdezto mistni muzi (vcetne toho meho), kdyz se sejdou v hospode, tak to jede jeden drb za druhym 😅
@fatal_error Já jsem byla v mužském kolektivu spokojená. Ale třeba bych v každém nebyla. Ale byla jsem spokojená i v ženském kolektivu, ale ne ve všech. Někde se prostě sejde taková skvadra...