Práce. Jak byste se k tomu postavili?

17. čer 2024

Ahoj,v práci nám toho nakládaji moc,že nestíháme na své směně.Tak musíme chodit o víkendu(v sobotu asi 5h).Ale zadarmo,prý nedostaneme ani korunu.Někdo tu práci děla a někdo nemusí.Víme,že to neni spravedlivý.Jen nás štve,že nerozdělujou práci rovným dílem.Do práce to mám 30km a na palivo také nic nedostanu.
Jak by jste se k tomu postavily, nebo by jste chodily zadarmo?Děkuji

slecnami
17. čer 2024

Proč bych chodila do práce zadarmo?! Já tomu asi nerozumím...

autor
17. čer 2024

@slecnami protože daji hodně práce a to nestihneme za 8h a oni to chtěji mít hotové.No tak nezbývá nic,než jít v sobotu cca 5h.Jenže za to nemáme ani korunu a ještě projedu🤷🏻‍♀️🥲.Jen cizinci ty nemusí...

alice180
17. čer 2024

Co to je zas za nesmysl!? Tak dej výpověď. Práce je teď všude celkem dost.

autor
17. čer 2024

@alice180 přemýslím o tom.Nechce se mi dělat hej počkej.Jak píšeš,práce je dost.Dělám tam už přes deset let a jak přišly jiný,tak hrůza

ai30
17. čer 2024

Nechodila bych zadarmo, prestala bych zavidet cizincum a nasla si praci jinde.

felis
17. čer 2024

Ahoj, dej výpověď a písemný podnět na inspektorát práce. Stačí když napíšeš co sem a plus k tomu jestli máš nějakou konverzaci/příkaz od firmy, že máš přijít do práce. Zadarmo neexistuje. Pokud to nemáš placené jako dobu v práci a plus příplatek za práci v sobotu, tak máš nárok na volno s náhradou mzdy. Buď jedno nebo druhé.

moudivlacek
17. čer 2024

ne normální to není, pokud s tím nelze nic dělat, šla bych jinam, to, že je hodně práce, není váš problém (pokud tam děláte a nekrafáte s kolegyněma), zaměstnavatel buď musí práci rozdělit jinak, případně najmout dalšího pracovníka (víc práce, větší zisky), na druhou stranu, když mu zadarmo stávající pracovníci jezdí za své i o víkendu, proč by to dělal ... ;)

gruyerre
17. čer 2024

Ani omylem. Moc nechápu, proč jste na něco takového vůbec přistoupili. Jakmile jim prvně dovolíš vytřít si tebou pr*el, budou to už dělat pořád.

hasara33
17. čer 2024

Prosím tě, co je to za firmu? Nebo co tam děláš za práci? 🙈 Necháváte si tam sr*t na hlavu, co je ti po tom, že to chtějí mít hotový? Pokud nakládájí více práce, která není za 8 h zvládnutelná při stávajících zaměstnáních, musí přibrat nové zaměstnance nebo vám ty přesčasy proplácet, popřípadě to může jít do náhradního volna, ale dělat za nic - to fakt ne. Takže ohradit se s tím, že ty přesčasy chcete proplácet nebo dát výpověď.

autor
17. čer 2024

@gruyerre ano přesně jak píšeš,tak to bohužel je.Vždy jsme mlčely a sklopily uši,ale už ne.Proč🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

autor
17. čer 2024

Holky,moc vám děkuju za povzbudivé slova.To jsem potřebovala slyšet a otevřít oči.Vždy jsem si nechala s**t na hlavu.Dělala jsem nad ránec a zadarmo.Soboty zadarmo.Ale já jsem hrozný "blbec" co se neumí ozvat.
A jak tam přišly "cizinci",tak jme jen póvl.

uzivatelkapetra
17. čer 2024

Jsem typ, co si nechá od kdekoho nakálet na hlavu, ale tohle by ani u mě neprošlo ani napoprvé. Do práce se chodí pro peníze.
A s těmi cizinci uber, píšeš už to moc na sílu...

llluckaaa
17. čer 2024

Cizinci nemohou za to, ze vy chodíte do práce o víkendu zadarmo. Kdyz si to nacháte líbit, tak je vaše blbost, promiň. Nařízení práce o sobotu vyžaduj písemne a res, zda to kompenzují finančně nebo náhradním volném. Jako chápu, ze občas je potřeba zabrat, aby se stihly termíny, ale rozhodne ne tímto stylem!

alice180
17. čer 2024

Trochu to působí jako další level ,,cizinci nám berou práci"

uzivatelkapetra
17. čer 2024

@alice180 přesně, anonym si nepřišel pro radu, ale přišel nám formovat názory 😁