PPM - vypočítávala by se z minimálky, co je ve smlouvě?

kokoletka
16. říj 2015

Dobrý den,
přemýšlíme na druhém dítěti jelikož první jsem měla za studia tak o tom moc nevím.
Během tohoto roku mám druhé zaměstnání první půl roku s minimální mzdu na noční recepci,aby se to zvládalo se školkou a po tom co jsem si našla lepší se chci Vás chci zeptat,jak by se mi vypočítávala mateřská dov. ve smlouvě mám také min.,ale vše mi naskakuje odměnami,prémiemi,a příplatkem za mistra a celkový příjem na výplatnici mám 14 000kč(+ 2000 stravenky což se nepočítá).Momentálně dokončuji zaúční doby mimčo by jsme chtěly až po N.roce. Tedy má otázka zní vypočítávala by se mi z minimálky co je ve smlouvě,či celkového přijmu a kolik by to celkem bylo?.Musela bych ze zaměstnání jelikož jde a Pekařinu a je to těžká práce a neuměla bych si představit zvedat 50kg mouky jako těhotná :D

koordinatorka_odboje
16. říj 2015

z celkového příjmu, pokud to nejsou černé příjmy

kokoletka
autor
16. říj 2015

tedy z "výplatnic" obou zaměstnání jestli to dobře chápu

xpila
16. říj 2015

@kokoletka Jak obou zaměstnání? Pokud máš dvě práce, tak pro nárok na mateřskou musíš podmínky splnit v obou.
A co se týče té pekárny, tak mají povinnost tě přeřadit na jiné místo vhodné pro těhotné...

kokoletka
autor
16. říj 2015

ne nemám dvě práce,ale myslím tím za poslední rok co se týče platů tak se bude vypočítávat z obou zaměstnání za uplynul rok.

xpila
16. říj 2015

@kokoletka Ne, vždycky jen z toho posledního.