PPM na online kalkulačce vychází v čistém nebo hrubém?

wyxi28
28. led 2016

Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli nevite, jestli orientacne vypocitana materska dovolena na nektere online kalkulacce vychazi v cistem nebo hrubem? Je to asi dost hloupy dotaz, ale ja vubec nevim, jestli se z materske (28 tydnu) strhava neco statu stejne jako z vyplaty (socialni, zdravotni, dane ... )? Mate zkusenost, prosim?

tripisek
28. led 2016

Kdyz jsem zadala do kalkulacky hruby prijem ze zamestnani vzdy jsem dostala to co mi tam vyslo. Tudis bez nejakych srazek

wyxi28
autor
28. led 2016

@tripisek Moc dekuji. Takze chapu to spravne, ze co vyjde na te kalkulacce tak mi (plus/ minus) takova castka prijde na ucet?

mrskato
28. led 2016

taky si myslím, že ta kalkulačka to vypočítá v čistém.

tripisek
28. led 2016

@wyxi28 ano, takova castka by mela prijit, taky jsem to hodne resila a byla z toho nervozni 🙂

veru11
28. led 2016

Z mateřské se Ti nic ve prospěch státu nestrhává, je to dávka...

wyxi28
autor
28. led 2016

@tripisek
@mrskato
@veru11 Super holky, moc Vam dekuji! To by bylo moc prima, jestli je to bez jakychkoliv dalsich srazek 🙂 Jeste mam dotaz - nemate nektera zkusenost, jestli se do toho zakladu hrube mzdy pro vypocet zahrnuji i proplacene prescasy za posledni rok? (tim myslim - mam stanovenou mesicni hrubou mzdu, ale kdyz pracuju pres cas, firma mi to zaplati - takze na vyplatni pasce mam pak hrubou mzdu o to vyssi) ...

mrskato
28. led 2016

@wyxi28 mateřská se počítá z průměrného platu za posledních snad 12 měsíců?Když to máš na výplatnici, mělo by se to do toho zahrnout, ale to je jen domněnka 🙂

mrskato
28. led 2016

@wyxi28 já třeba dělám ve státu a moje mateřská bude asi velmi, ale velmi směšná, protože by se asi měla počítat ze základu a nepočítá se do toho osobko a rizikový příplatek. Nebo se pletu?Nevíte některá?

jamia
28. led 2016

@wyxi28 Ano, počítá se z hrubé vyplacené mzdy, tudíž všechny bonusy, prémie, přesčasy, atd. A jak už bylo řečeno, mateřská se nedaní.

wyxi28
autor
28. led 2016

@jamia Tak to je skvela zprava! 🙂 Moc dekuji za tuhle cennou informaci! 🙂