Potřebuji se vypovídat 😔. Poradíte?

kokoska12
26. kvě 2020

Holky předem se omlouvám... potřebuji se vypovídat. Mam problémy v práci..nic se mi nedari. Pracuji ve firme jde jsou strašná pravidla a každý si řeší situace podle svého. Když něco nevím poradím se... Uz několikrát po sobe mi kolegyne poradily špatně... Dostala jsem nadané od šéfové. Když řeknu, že jsem se na to ptala řekne mi, ze toto by mi nikdo neřekl nebo že jsem to měla vědět... Připadam si jak uplny blbec. Psychicky jsem na to uz dost špatně. Začínám mit strach at se nezblaznim. Nejaka rada jak ne skončit v blazinci? Začínám mit o sebe strach strašně moc si všechno beru. Nesnáším když mi neco nejde. Skončit v praci nemuzu nedostanu ani pracak jsem zaměstnaná od zari...navic ted podat vypoved ani nemuzu praci jentak nenajdu. Doma jsem nervozni. Pořád přemýšlím jestli jsem udělala všechno správně... 😔Nevim dat do kupy... kupy

arko
26. kvě 2020

Jak pises, ted o praci prijit neni uplne stastne. Seber odvahu, napis si seky,ktere jsi udelala nebo to v cem citis mezery a zajdi za sefovou s prosbou o pomoc popr. se poptej na moznost kvalifikovaneho skoleni nebo vhodne literatury k nastudovani. Proste ji pozadej o pomoc, rekni jak te ty chyby mrzi a ze budes moc rada za jakoukoliv radu. Do vaseho pocitac.systemu se podivat treba nemuzes jak se dana/podobna vec resila kdysi? Proste at je z tvoji strany videt zajem jak se zlepsit. Drzim ti pesti, hlavne se tolik nestresuj, ublizujes jen sama sobe a pak clovek ty chyby dela jeste vi.

tasimia
26. kvě 2020

@kokoska12 to je docela smutné, asi bych se příště obrátila na radu ne na kolegyně, které ti zřejmě radio špatně, ale přímo na vedoucí, přeci od toho tam je, ne? A asi bych uvažovala i nad změnou práce, teď už to je s hledáním docela lepší - záleží ale v jakém oboru pracuješ. Vím co je to pracovat v hrozném kolektivu a nejlepší bylo odejít. Dále taky nějaké školení. Hlavně co je v práci si nikdy neber domů, zkus vypnout chápu je to těžké. Ale jakmile ti skončí směna, vypni a netahej si ty nervy ještě do domácího, klidného prostředí.

sudylichozrout
26. kvě 2020

@kokoska12 Prace je a je ji dost. I pres koronu. Dej vypoved.

orisek56
26. kvě 2020

Tohle mám za sebou 2x. Dokonce sikanu na pracovišti. Nevím jak poradit, já, šla radši, na, mateřskou, což chápu že ty teď nemůžeš. Taky, nevím, co bude po, tom. Obecně jsem poměrně nervák a cita. Jak se citim v kolektivu špatně, jde to z kopce a pak odejdu. Jedno, co ti poradím je asi to, že já budu na lidi už trochu větší svině. A že si čím dál, víc uvedomuju, ze jsou to lidi jako já, nejsou to zadní Bozi ani lepsolidi, jsou jako ty a taky, dělají zaseky, jen to mají u, salámu.

zelenaesmolda
26. kvě 2020

@sudylichozrout zalezi v jakem oboru pracuje.Tady v UK se po korone hlasi na jednu pozici pres 1000 lidi takze bych to zase tak ruzove nevidela.

kokoska12
autor
27. kvě 2020

Dekuji moc holky. Vyrizuji objednávky pro jednu firmu. Sefova se vzdycky rozcili. Když mam odpoledni nemám kolikrat presne instrukce ve vyjmecnych situacich. Kdyz ji zavolam zacne ze ma volno a ze nebude praci resit ve svem volnu. Jednou mi rekla ze se mam naucit resit problemy sama. To si člověk uz jen tak pro radu k ni neprijde.Kdyz jsem mela vetsi prusvich rekla at si to jdu vyresit sama. Rekla jsem i jak to bylo ze mi to nekdo poradil rekla.... Toto ti nemohl nikdo poradit vsichni vi ze se to tak nedela. Mam vsechno napsane jak se to tenkrat stalo a odbyde me. Malem jsem platila nemalou částku kvuli někomu . Ted odejit nemuzu mam smlouvu na rok jeste. Sla bych na materskou hned, ale ted konecne byla příležitost ke koupi bytu bohuzel kvuli korone s toho seslo. Kdo koupi byt kdyz vidim ze sem se nevejdem ctryri😔 Navic moje situace v praci neni nic moc. Cekam kdy se nastvou a vyhodi me. 😔Bavi me ta prace, ale proste co obj. To original😔

areh
27. kvě 2020

@kokoska12 i ve smlouvě na dobu určitou máš výpovědní lhůtu a můžeš odejít dřív. Rozhodně bych se intenzivně pohlížela po nové práci a obcházela pohovory. Za to nic nedáš a budeš mít aspoň pocit, že pro změnu něco děláš. V takové práci je i jeden rok na psychiatra 😕

ba2te
27. kvě 2020

@kokoska12 Trošku mi to přijde, že v Tobě vidí kolegyně silnou konkurenci, takže se snaží těmito špatnými radami Ti škodit. To je pro Tebe vlastně dobrá zpráva, protože to znamená, že máš něco, co ony ne.. Chyby dělá každej, ale je třeba se z každé chyby poučit. Mně se osvědčilo i po x letech prostě u věcí, co nedělám moc často si napsat postup. Potom už se stačilo jen mrknout a vše naskočilo nebo jsem jela podle toho svýho návodu. Hodně štěstí a hlavu vzhůru 🍀

kokoska12
autor
27. kvě 2020

@ba2te děkuji možná máš trochu pravdu... 🤔Ostatni tomu sice rozumi mnohem vice nez ja. Nikdy jsem v kolektivu nemela problém tady v te praci je to jine... cítím ze se jim snazim porad zavděčit a stejne nikdy nezapadnu jako hvezda mezi ne. Mozna protože jsem fakt uplne obycejna, nikdy si nestezuji, nepomlouvam. Delam si svoje to bude mozna taky ono. Děkuji ze jsi me přivedla na jinou myslenku proc se to se mnou tak veze. Dneska je mi trochu lépe i kdyz tu nervozitu citim cely den😣 dekuji moc vsem holky🌺psat na internet sve problemy neni taky muj styl, ale tentokrat citim ze mi to trosku pomohlo. 💆‍♀️

tasimia
27. kvě 2020

@kokoska12 a přesně ty děláš to co se v práci dělat má. Hledět si svoji práce a nevtírat se, takže za tohle by ses měla spíše pochválit než si říkat, že si jiná a nebo úplně obyčejná. Já mám štěstí na super kolektiv, asi to bude tím, že nás tam je jen 7, pomáháme si, vedoucí chybí neřeší, spíše s tebou projde jak to udělat příště líp a učí nás aby jsme si z chyby nedělaly hlavu, že je to lidské a věř mi kolegyni jako ty by jsme mezi sebou vítaly 🙂. Takže si najdi práci kde přesně tyhle kvality ocení. Samozřejmě neříkám hned, ale až se na to budeš cítit.

daasqua
27. kvě 2020

Taky jsem dělala (hned po VŠ) v jedné firmě, kde sice na začátku bylo školení, ale víceméně jen na program, ve kterém se pracuje, a strukturu "práce". Každá zakázka byla potom originál, snažila jsem se jet podle mustrů z minula, ale plno věcí jsem nevěděla, navíc na každou cca týdenní zakázku byl jiný šéf. Jeden nebo dva celkem ušli, zbytek nic moc. Dávali najevo, jak jim mé ptaní se úděsně vadí. Já jsem obecně člověk, co se skoro vůbec neptá a radši se v tom rochní dlouho sám, takže to je co říct. Nebo často, když jsem se zeptala, tak řekli, že neví... a teď v tom pracujte, když neví ani ti nahoře a má se to udělat. Je ale fakt, že to byla práce, která podle mého není pro čerstvé absolventy a já rozhodně neměla ještě takové znalosti, jako mám třeba nyní. Naštěstí jsem tam byla jen 4 měsíce a potom si našla konečně práci, která mě bavila a učila jsem se v ní vše postupně, ne hození do vody. Tím nechci říct, že máš dát výpověď, jenom že to občas tak bývá a lidi jsou hození do vody :-/

kokoska12
autor
27. kvě 2020

@tasimia ta firma me celkove zklamala... Lidi me tam trochu varovali jak jsem nastoupila. Jenze ja tomu moc neverila. Neni to tam na takove urovni jak se zda. Clovek jen sni o tom mit kolektiv jako mas ty🙂 🌺 doufam ze jednou taky mit budu. Hledala bych si praci jenze zase jsem si rikala ze odejdu prijde druha vlna korony treba v zari a jsem na pracaku hned(co je pozitivni pracak uz bych v zari dostala) Tady mam "jistotu" ze mam smlouvu jeste na nejaky čas. Poohlizet se urcite budu - nechci se s toho zblaznit tentokrat jsem do toho nemela daleko. 🙇‍♀️

tasimia
27. kvě 2020

@kokoska12 jak jsem psala výše, taky jsem si v bývalé práci užila, šikana jak hrom, ty ženské si snad daly za úkol mě totalne zničit. Za měsíc skoro 12kg dole, psychicky na bodu mrazu, takže věřím jak se cítíš. Ale já nakonec našla tu hrdost v sobě a odešla jsem a bylo to nejlepší rozhodnutí mého života. Neboj věřím, že práci kde ocení to dobré v tobě si najdeš. A poohlížet se není špatný nápad, věřím tomu, že to musí být prostě nátlak na člověka ale kdyby což, napiš nám sem a my se ti pokusíme zvednout trošku náladu 🙂.

lutu11
27. kvě 2020

@sudylichozrout hmm hledam 3 mesice a opravdu to není lehke.

kokoska12
autor
27. kvě 2020

@daasqua taky se v tom vzdycky placam... Premyslim... Hledam... Po 8 hodinach mi brni cela hlava. Do toho prijdou problemy, ktere se maji resit - pousta pozadavku, ktere jsou na jednoho hodne. Obcas jsem ve stavu ze klikam a klikam a nad jednim spisem sedim pul hodiny i kdyz je to primitivní. Zacne mi stavkovat mozek. Strasne moc jsem se nabrecela za posledni tri mesice.... vydrzela jsem tam rok a asi je to poznat na psychice. Mrknu po necem jinem...za to nic nedam jak pisi holky. Muzu alespon kouknout treba me neco zaujme.😔

kokoska12
autor
27. kvě 2020

@lutu11 tomu verim... U nas ted vsude propousti🤔... Jeste jsem neslysela ze by pribirali nekde. Jak jsem byla pred rokem na pracaku taky bylo malo nabidek.

kokoska12
autor
27. kvě 2020

@tasimia dekuji rada napisu🙂... Je mi opravdu trochu lepe. Neznam nikoho kdo by mel takove problemy jsem rada, ze jsem si o tom mohla popovidat. Mam to uplne stejne moc nejim rano stihnu max.kafe i kdyz mi to neuskodi jde mi vaha rychle dolu za takovych podminek bych byla radeji tlusta nez prozivat tohle.

tasimia
27. kvě 2020

@kokoska12 věř nebo ne, touhle situaci si prošlo více ženských, které zažily v práci boj. Takže nejsi sama, horší je, že to třeba neřeší šéfová. Ta by tam od toho měla být. Hlavně jez! Já vím, že se to těžko řekne, já taky neměla na jídlo ani pomyšlení, ale dát do sebe jen kávu není nejlepší.

hojda
27. kvě 2020

@kokoska12 A kdo tě zaškoloval? U nás v práci je to bráno také jako ukázka práce školitele. Tohle chování fakt nechápu, když máš zájem se zlepšit...... Zažila jsem zamce, kterým bylo vše šumák, to je pak hrozná práce, ale když ten školený má zájem, tak mu nikdy nikdo pomoc neodmítne.... Ano zabere to plno času, ale je to investice do kvalitní budoucí práce toho člověka.

kokoska12
autor
28. kvě 2020

@hojda nejhorší je , že jim je to všechno jedno ... jakmile přišla korona firma jede v duchu nezvládáš to? Odejdi za dveřmi jsou další. Takto to řekli dokonce lidem bez kterých by se neobešli. Vůbec nad tím nepřemýšlí. Právě ,že mě zaškolovala ta co mě dostala do problémů. Vždycky když jsem něco nevěděla ptala jsem se jí protože mě zaškolovala ona. Šéfová mi nevěří ,že mi špatně radila ona. Myslí si ,že já to svádím na ní. Taková potvora nejsem.

kokoska12
autor
28. kvě 2020

@tasimia ono chvíli potrvá než ten strach teď ze sebe dostanu. Nejhorší je, že některé věci se se mnou táhnou dlouho jeden problém tady řeším už dva měsíce a stále to nikdo nevyřešil ... tak se plácám pořád v jedné kaši ... a už mě nebaví pořád někomu říkat omlouvám se... Už jsem si zakázala to slovo vyslovovat. Nemám postup,nikdo mě polovinu věcí nenaučil a musím se pořád někomu omlouvat...

te_reza
28. kvě 2020

@kokoska12 jak dlouho tam teda jsi, že "děláš chyby"? V dnešní době je se zaucovanim problém, před mateřskou mě v nové práci zaucovala týden a tam kde jsem teď to byl 6 hodinový rychlokurz. U mnohých věcí se opravdu musím rozhodnout a poradit si sama

hojda
28. kvě 2020

@kokoska12 U nás musí být na vše manuály, aby to zvládla udělat i třetí osoba, která tu věc nezná, kdyby se cokoliv dělo, musí být zastupitelnost...

janasv3
1. čer 2020

Lidi mohou být teď v práci trochu podráždění. Korona udělala trochu chaosu ve všem, to se není čemu divit.. Červen je tady, bude to lepší a pracovně je taky dost co dělat.

kokoska12
autor
1. čer 2020

@hojda ano... Prave to je to co v te firme chybi... Manualy... Pak uz je to jen o lidech. Kdyz si vzpomenu na svuj zacatek tam... 🤔 Byl hodne tezky.... Pak byl klid... ted jak bylo vsechno zavrene spatne se to rozjizdelo. Hooodne spatne. Doufam, ze ted jsem z5 ve hre a bude zase dobre. Tato práce v zadnem pripade neni na vzdy ja to sama vim. Chtela jsem tam preckat do dalsi materske. Coz mi korona cele pokazila 🤔

kokoska12
autor
1. čer 2020

@janasv3 ❤️ mas pravdu hodne za to muze korona ... Dat vsechno do poradku dalo hodne prace, taky nove informace, uplne nove postupy v nektrych pripadech kdy me prave nikdo neupozornil nebo mi poradil uplne spatne. Porad citim nervozitu nejsem u toho uplne venku ale citim ze se vse vraci z5 k te klasice jako byla dříve 🙂 snazim se na nic se neptat kdyz nevim zkousim zjistit jinou cestou😶at me nejde moc videt. Uz jsem si rekla ze se nebudu nikoho prosit. Vzdycky kdyz mi nekdo pomohl snazila jsem se mu to nějak vratit at nejsem dluzna. Stejne to bylo k nicemu. Asi to lido berou automaticky a zadny vdek nic 🤷‍♀️...

janasv3
1. čer 2020

@kokoska12 ať mě v práci nejde moc vidět 🙂 to nezní špatně

hojda
1. čer 2020

@kokoska12 Tak to navrhni jako vylepšení, ať se vypracují manuály, u nás je to povinnost a podmínka pro bonusy.

kokoska12
autor
1. čer 2020

@janasv3 zni to vtipne 🤔ale u nas jde aby me neslo videt😃 horsi je jak nekdo prijde na to ze je neco spatne... to pak o me vi vsichni a mozna i pani uklizecka😅

kokoska12
autor
1. srp 2020

Ahoj holky, tak jsem vám přišla říct výsledek mého boje... 31.6. jsem se hodně naštvala a dala výpověď. Bylo to rozhodnutí na poslední chvíli z hodiny na hodinu ... Stihla jsem všechno vyřídit a ten den jsem to skončila... ted mi jde 2 měs.výpovědní lhůta... Strašně mi to pomohlo ... A konečně můžu říct, že je mi opravdu lépe 🙂