Pošt.doručovatelky-těhotenství. Jak jste to řešily vy?

25. zář 2020

Ahoj, prosím, kdo jste pracoval nebo pracujete jako pošt dorucovatelka, jak u vás řešili těhotenství? Me totiž vedoucí vehementně cpe neschopenku, že pro mě nemá práci, na personálním mi řekli, že mám dvě možnosti buď jít na neschopenku(samozřejmě mi ji opět cpou) a druhá, jít na tzv. Překážky... Prý bych byla vyplácena průměrnou mzdou.. No jenže mi od vedoucí bylo řečeno, že pokid nenastoupim na neschopenku, tak mi najdou jinou práci, treab v Ostravě... Což samozřejmě mám jaksi z Ru
. Jak jste to řešili vy? Dostaky jste jinou práci a nebobjste byly doma? ky

autor
25. zář 2020

* z ruky
A DÍKY 😉😀

kridav
25. zář 2020

Byla jsem doručovatelka před 19 lety, když jsem byla těhotná. O žádném převedení na jinou práci jsem ani nevěděla, a tak jsem doručovala skoro do 6 měsíce, pak mi začalo tvrdnout břicho, a doktor mě už nechal doma. Asi jsem ti moc nepomohla, jen jsem ti napsala svoji zkušenost. Při posledním těhotenství jsem dělala taky náročnou práci, v hotelu na snídaních, celý den na nohou, když jsem to nadřízený řekla, že už to nezvládám, asi cca ve 3 měsíci, tak hned v pondělí mě dala do kanceláře na rezervace.
Podle mě nemají právo, tě dát na jinou lehčí práci úplně do jiného města. Prostě tě jen vydíraji, aby si šla na neschopenku.
Jsem ráda, že už u pošty nejsem, i když mě ta práce moc bavila, ale jako zaměstnavatel, děs běs.
Přeji aby ti, aby ti to u nich dobře dopadlo, a netlačili tě do něčeho, do čeho nemusíš jít.

uzivatelkapetra
25. zář 2020

Pokud se tam netoužíš vracet, tak nadřízenou obejdi a řeš s personálním, v pracovní smlouvě nemáš místo výkonu práce?

kridav
25. zář 2020

@uzivatelkapetra co já vím, tak jsem vždy ve smlouvě měla , že nás v rámci okresu, regionu mohou šoupat kam chtějí, podle potřeby. Nikdy jsem tam neměla, že mám jen pracoviště na té a té poště. Ale nikdy mě nikam jinam nedali.

veroniquecz
25. zář 2020

Pokud nemáš zdravotní důvod, asi PN nedostaneš. Co se týče přeložení, co máš uvedeno v pracovní smlouvě jako místo výkonu práce?

autor
25. zář 2020

@kridav jj mě ta práce taky bavila, ale podminky hrozný...

autor
25. zář 2020

@veroniquecz to jsem jim taky řekla, že mi dr neschopenku nenapíše, a oni, že určitě napíše, že s tim doktor nebude mít problém 🙈😀

autor
25. zář 2020

@uzivatelkapetra musím pohledat, přeci jen už je to 14 let, ale myslím, že misto výkonu tam není, dokonce si právě taky myslím, jestli tam není uvedeno, že nás můžou poslat i jinam...

veroniquecz
25. zář 2020

To místo je důležitý právě kvůli tomu převedení. Zkus pohledat.

meronym
25. zář 2020

V pracovni smlouve MUSI byt ze zakona uvedeno misto vykonu prace, zacnete tim.

autor
5. říj 2020

@veroniquecz
@meronym
Holky hlásím se opět, tak prosím vás dovezla jsem si od našich pracovní smlouvu... Mam tam napsáno:
,, Mistem výkonu prace je : Pošty obvodu XY,,
.. Pravidelné pracovište (ve smyslu § 34a zakoniku práce) se sjednává pošta ABC

Takže myslíte, že mě můžou poslat jinam? Byla jsem 3 roky na MD+RD a nyní rok na neplacenem volnu(péče o dítě do 4let věku) no a teď bych měla na dva měsíce nastoupit do práce, než mi začne další MD.

meronym
5. říj 2020

Bez Vaseho souhlasu (a podpisu dodatku pracovni smlouvy) Vas nemuzou poslat jinam 👍

autor
5. říj 2020

@meronym díky 😉to se mi ulevilo 😀