Poslal vám zaměstnavatel náhradu mzdy?

bustedka
23. dub 2016

Ahoj holky, nemáte prosím některá zkušenost, případně zda nerozumíte výpočtu náhrady mzdy? 1.3 jsem nastoupila na rizikové těhu, 3 dny mi tedy nikdo nic neplatí, ale první 2 týdny mi má zaplatit zaměstnavatel a zbytek už PSSZ - od státu si na to ještě počkám. Ale zajímá mě, zda vám přišli vůbec nějaké peníze od zaměstnavatele, naše paní účetní je velmi nepříjemná a sídlí 400 km daleko, po telefonu mi nic neřekne.
Ať jsem googlila, jak jsem googlila, nic jsem nevygooglila. Jde o to, že i na výplatní pásce mám nějaký vyměřovací základ, to, že jsem na nemocenské, ale jediné co mi poslali je 100 Kč za daně. Jako náhradu ani korunu. Díky za odpovědi

lv
23. dub 2016

v tvém výplatním termínu už ti měli poslat, dávala jsi koncem měsíce tzv.lístek na peníze tedy potvrzení o tom, že tvoje prac.neschopnost trvá do dalšího měsíce /musí se vždy, když to jde přes konec měsíce/, jinak ti to myslím dají až dohromady.

ladyhacek
23. dub 2016

Jak píše lv > máš lístek na peníze? ten se dává účetní a to i když pak platí stát - mě se stalo, ale to už platil stát, že byl špatně vyplněný nebo co a byli jsem bez peněz 2 měsíce - jasně blbých 6000,-, ale s hypotékou žádná sláva. Jinak by ti penze měli normálně poslat jako výplatu (jen menší částku)

eri399
23. dub 2016

Zaměstnavatel by měl platit 11 dní (3dny jsou bez náhrady, to je 14 celkem) Já jsem si to teda musela vydupat protože muj zaměstnavatel se v tom absolutně nevyzná a dělá co mu řekne účetní. Jenže ta je jaksi taky neschopná tak jí musím uhánět po telefonu. Jsem na neschopence od 5.2. a ještě jsem od nikoho neviděa ani korunu, protože účetní je fakt s prominutím pizda a 2x mi neposlala lístek na peníze, tak už si to hlídám a neseru se s ní. Určitě se s zaměstavatelem dohodněte o náhradě. Je to dané zákonem a nemůže vám to držet. Ta malá částka ho určitě nepoloží.

barasrotyrova
23. dub 2016

Ahoj, jak pisi holky vyse, zamestnavatel plati prvnich ctrnact dni PN, z toho ty prvni tri jsou zdarma, pak se prechazi pod prislusnou OSSZ. Listek na penize dostavas po tech 14-ti dnech a pak pokazde, kdyz PN prechazi z mesice na mesic. Od zamestnavatele jsi mela dostat nahradu ve vyplatnim terminu za brezen. Pokud mate neochotnou ucetni, ostatni listky na penize odnes vzdy rovnou na OSSZ a zamestnavateli posli jen podepsanou kopii.