Ahoj holky.Potřebuju poradit,kdo ma skusenost.Skončila mi RD dříve,měla jsem ji nahlašenou u zaměstnavatele do května 2015.Ale musela jsem si zvýšit rodičovský příspěvek,takže jsem dříve vyčerpala těch 220 000kč.Na uřadu řekli,že mužu nastoupit,ale v práci,že nemají volné místo,že mám nahlášen navrat až v květnu.Skvělý!Tak jsem se rozhodla najít si nejakou praci/brigadu do té doby a pak se uvidí.Ozvali se mi do nové prace,mam jít na pohovor.Jenze ted nevím,jestli říct,jak to mam se zamestnavatelem,nebo neříkat nic.Ale pokud se mě zeptají na zamestnavatele,tak nevím co říct.Práci chci a potřebuji.Prosím kdo ma zkusenost poradte.Děkuji.
Jo to s tím RP a RD vím ,špatně jsem to tu uvedla.Taky vím,že zamestnavatel má na to právo.Ja se s nikým nehádam.Byla to moje volba.Tá nová práce by měla byt na dobu určitou.Co bude pak ted neřeším protože nevím jak to bude ze strany zamestnavatele.Tam je možnosti více.Pro mne je ted dolezity najít si praci.Hlavně ted nevím co říct,protože praci chci.A bojím se,že by me kvuli dosavadnímu zamestnaní nevzali,kdyz bych jim mozna v lete odesla.
@tehulka2008 urcite jim to rekni popravde. Na druhou stranu, nemůže byt, ze by te to bavilo tak, ze by si v ni zustala a do stare se uz nevracela?
@tehulka2008 Já bych jim to určitě řekla. Předpokládám, že stejně po tobě budou chtít např. zápočťáky apod.
Myslím,že tak ci onak budou se ptat protože jsem jim posílala životopis,(pak se mi ozvali)a tam mají uvedeno ze poslední zamestnavatel trva do součastnosti.Nejsem člověk který lže,ale nevím co jim říct.Bojím se,že me pak nevezmou,kdyz bych jim MOŽNA v lete odešla.Coz mozna nebudu muset.
Naposledy jsem byla na pohovoru před 10 lety 😀 tak vubec nevím jak to chodí.Ach jo. 😒
@tehulka2008 Já bych jim to prostě řekla tak, jak to je. A pohovor podle toho, kam to je 😉
Nejaka firma,vyroba a prumysl.Něco co jsem delala.
@tehulka2008 Mohou si myslet, že jsi prostě doposud zaměstnaná a jsi pouze ve výpovědní lhůtě. Zvaž jim to opravdu říct a domluvit se na konkrétním datu.
Lhaní se na českém pracovním trhu nevyplácí, na to je příliš malý.
Také lze se domluvit s původním zaměstnavatelem, že nastoupíš později.
Počítej však opravdu s tím, že novému zaměstnavateli budeš muset dát zápočťák a ten nemáš, takže je nutné s nimi jednat na rovinu.
@tehulka2008 Tak ona ti neskončila dřív RD, ale jen jsi dřív vyčerpala RP, to je dost podstatný rozdíl. A zaměstnavatel má na to samozřejmě právo tě nevzít dříve zpět, když sis RD nahlásila až do května.
A v té "nové" práci bys to logicky říct měla, pokud by to nebyla smlouva na dobu určitou jen do konce dubna, abys pak rovnou šla do "své" práce. Nebo bys tam snad nastoupila a ve zkušebce beze slova skončila? Protože do své původní práce nastoupit musíš (pokud teď nedáš výpověď nebo se nedohodnete na ukončení dohodou).