Milé maminky, potřebovala bych poradit. Mám v práci smlouvu na dobu určitou (dohromady jsem zde zatím odpracovala 1 rok a 3 měsíce), ta mi koncem tohoto roku končí. Novou práci si hledám, ale zatím nic nemám. Rodičovská mi skončila před dvěma měsíci (měla jsem 4 letou variantu). Chtěla jsem se zeptat, jak by to bylo v případě Podpory v nezaměstnanosti, tzn. počítala by se mi podpora jen z příjmu z nynější práce, nebo by se k tomu připočítávala i ta ukončená rodičovská ?
Děkuji za případné odpovědi.
Díky 😉
holky já sem ted z toho docela připitomnělá, já musela ukončit dohodou pracovní poměr po mateřské kvůli směnám, na up mi podporu vypočítali z nějakého průměrného platu v čr(3600) ptali se jestli sem předchozí dva roky nepracovala a vůbec po mě nechtěli zápočták z předchozího zaměstnání, jak to teda je
Ahoj holky, mám taky dotaz na toto téma, jsem z toho celá zmatená. Rodičák mám ukončený v květnu, zároveň jsem se zaměstnavatelem podepsala dohodu o neplaceném volnu. Kdybych tu dohodu nyní zrušila a ukončila prac. poměr dohodou (protože mi řekl, že mi stejně místo nedrží), měla bych nárok na podporu v nezaměstnanosti? Protože kdyby ano, bylo by to pro mě výhodnější. Nyní za mě sice zaměstnavatel platí zdravotní a sociální, ale jiný příjem nemám. Díky moc
Ahoj holky, potřebovala bych poradit s výší podpory v nezaměstnanosti.
V říjnu mně skončila rodičovská dovolená, v práci jsem dostala výpověď pro nadbytečnost s 2 měs. výpovědní dobou. Nyní jsem na překážkách ze strany zaměstnavatele a běží mi plat. V lednu mě nejspíš pracák nemine. Jak budu mít počítanou podporu? Děkuju
j.a.n.i díky. Taky si to myslím a hlavně trochu doufám, v lednu budu chytřejší :o).
@kukka Podpora by se ti měla počítat z platu. Nicméně pokud jsi dostala výpověď pro nadbytečnost, tak máš mít nárok na odstupné a teprve po jeho "vyčerpání" budeš mít nárok na podporu. Takže pokud dostaneš 3 platy odstupné, tak se sice hned přihlásíš na pracák, ale podporu dostaneš až za ty 3 měsíce.
xpila, díky.
@anushka111 Z rodičáku se podpora nikdy nepočítá... takže v tvém případě by se počítala z platu z práce.