Podpora v nezaměstnanosti po rodičovské dovolené

kajka2015
30. črc 2018

Dobrý den,
ke dni 30.6.2018 mi skončila rodičovská dovolená. Na úřad práce se půjdu registrovat bohužel až zítra (žila jsem v domnění, že mi končí a k poslednímu červenci).
Jak je to, prosím, s podporou v nezaměstnanosti? Vyplatí mi první částku už v srpnu, pokud zažádám zítra? A kolik dělá pojištění?
Předem děkuji za odpovědi.

terezapetrova
30. črc 2018

@kajka2015 moje čerstvá zkušenost, 24. 7. (2dny po skončení rodičovské) jsem se byla nechat zaregistrovat na UP, v srpnu mam dodat jeste nějaké papíry, začátkem záři 1. schůzka, prvni peníze dle me nejdřív v zari

jolysek
30. črc 2018

Pokud se zaregistruješ zítra,dostaneš podporu za ten jeden den v červenci kolem půlky srpna,pokud včas dodáš všechny papíry. Jdi tam určitě zítra,ÚP pak za tebe zaplatí pojištění za celý měsíc červenec

blahova_andrea
30. črc 2018

@jolysek úp pojištění nezaplatí 😀 bude pojištěncem státu. ale jo...nebude si ho muset hradit sama 😉

jolysek
30. črc 2018

@blahova_andrea jistě: -) snažila jsem se vysvětlit pro laika srozumitelně

evakaspar
30. črc 2018

Kdyz se pudete zitra nahlasit tak by jste mela dostat penize i za cervenec, ale musite pocitat, ze na zpracovani maji 30 dni. Takze je velka pravdepodobnost, ze vam dojdou az v zari za oba nesice.

enulinka123
30. črc 2018

Já jsem také měla RP do 30.6. Na úřad práce jsem šla 3.7. a peníze dostanu vyplaceny počínaje dnem kdy jsem se zaregistrovala.

rajecka
31. črc 2018

A co takhle jít do práce, teď je jí všude plno 😉

blahova_andrea
31. črc 2018

@rajecka práce třeba je, ale možná to chce, aby dítko nejdřív bylo ve školce, aby maminka do té práce mohla jít 😉

kajka2015
autor
31. črc 2018

@rajecka Ano, děkuji za radu. Do zaměstnání nastupuji 3.9. současně s dcerkou, která půjde do mateřské školy. Jednà se mi o dva měsíce. Bohužel v polovině prázdnin mi dítě do školky nevezmou.

Jinak děkuji všem za odpovědi.