Holky, z ceho se prosim pocita podpora v nezaměstnanosti po rodicovske dovolene? Je to z částky rodicaku nebo z platu pred nastupem na MD příp. nemocenské?
Děkuji za odpověď.
@clarushe ja zase cetla ze z rodicaku, tudíž bych brala 3800 a pak jeste min ☹.
Je to z HDP 😉
@sisstin prosim o překlad te zkratky 😃
@zdendula86 hruby domaci produkt, je to tusim neco kolem tri tisic a pak kolem dvou 😉
no pěkný :-/
@sisstin
@zdendula86 pokud bys sla byť na jeden den do prace, bude se ti to pocitat z platu 😉
chodim na dohodu pred nastupem po rodicaku, to asi nestaci, co?
@sisstin Z HDP to fakt není 😀
@zdendula86 Záleží na tom na jakou dohodu.
Dohoda o provedení prace
@xpila
@zdendula86 Jo, tak pokud je do 10 tisíc, tak neodvádíš pojištění, tudíž ti je k ničemu.
@xpila ano tak to mam... ted dohoda a RD, předtím MD a proplaceni dovolene, pri tehu nemocenska a predtim jsem pracovala 5 let
pri RD taky neodvadim pojisteni
pri MD taky ne?
pri nemocenske taky ne?
tak jak to bude?
@zdendula86 Tak ono je rozhodující to, jestli až po RD budeš mít nějaký započítatelný příjem, ze kterého budeš odvádět pojistné. To, že jsi předtím byla na MD a pracovala, je jedno.
@xpila Děkuji za vysvětlení
Tak ja jsem z toho jelen,zeny..Ted jsem na nemocenske,pak budu brat materskou- pocitana z platu?? A pak rodic.prispevek dejme tomu na 3roky za 3800kc??
počita se to s rodičovske taky sem to tak měla
Zdravím diskutující, pročetla jsem, každý přidal svůj názor, ale nejsem z toho moudrá.
Klasický případ - před RD zaměstnání, které trvá i po dobu mateřské a rodičovské. Pro péči o děti se nemohu vrátit pro nepřijatelnou pracovní dobu, budu se tedy hlásit na ÚP, jaká bude výše podpory a po jakou dobu? Děkuji.
@xpila
ja nasla toto... pise se tam primo nad tabulkou výpočtu podpory, ze kdyz se hned po skonceni RD do 3 prac.dni prihlasim na UP, pocita se se pidpora z predchoziho platu...
@xpila
je to takove slovickareni, ze jsem z toho uz jelen ☹
dneska se planuju v praci zeptat co se mnou bude dal... neda mi to spat.
@xpila
ten odkaz co jsem poslala, musela jsem ten clanek cist nekolikrat, az pak jsem teprve pochopila ze tva odpoved na výši podpory je spravna...
Děkuji za trpělivost se mnou 😉
Ahoj,take by me to zajimalo,ale spousta lidi rika,ze z platu.Nemocenska se pry nepocita..