Holky, z ceho se prosim pocita podpora v nezaměstnanosti po rodicovske dovolene? Je to z částky rodicaku nebo z platu pred nastupem na MD příp. nemocenské?
Děkuji za odpověď.
@clarushe ja zase cetla ze z rodicaku, tudíž bych brala 3800 a pak jeste min .
Je to z HDP
@sisstin prosim o překlad te zkratky
@zdendula86 hruby domaci produkt, je to tusim neco kolem tri tisic a pak kolem dvou
no pěkný :-/
@sisstin
@zdendula86 pokud bys sla byť na jeden den do prace, bude se ti to pocitat z platu
chodim na dohodu pred nastupem po rodicaku, to asi nestaci, co?
@sisstin Z HDP to fakt není
@zdendula86 Záleží na tom na jakou dohodu.
Dohoda o provedení prace
@xpila
@zdendula86 Jo, tak pokud je do 10 tisíc, tak neodvádíš pojištění, tudíž ti je k ničemu.
@xpila ano tak to mam... ted dohoda a RD, předtím MD a proplaceni dovolene, pri tehu nemocenska a predtim jsem pracovala 5 let
pri RD taky neodvadim pojisteni
pri MD taky ne?
pri nemocenske taky ne?
tak jak to bude?
@zdendula86 Tak ono je rozhodující to, jestli až po RD budeš mít nějaký započítatelný příjem, ze kterého budeš odvádět pojistné. To, že jsi předtím byla na MD a pracovala, je jedno.
@xpila Děkuji za vysvětlení
Tak ja jsem z toho jelen,zeny..Ted jsem na nemocenske,pak budu brat materskou- pocitana z platu?? A pak rodic.prispevek dejme tomu na 3roky za 3800kc??
počita se to s rodičovske taky sem to tak měla
Zdravím diskutující, pročetla jsem, každý přidal svůj názor, ale nejsem z toho moudrá.
Klasický případ - před RD zaměstnání, které trvá i po dobu mateřské a rodičovské. Pro péči o děti se nemohu vrátit pro nepřijatelnou pracovní dobu, budu se tedy hlásit na ÚP, jaká bude výše podpory a po jakou dobu? Děkuji.
@xpila
ja nasla toto... pise se tam primo nad tabulkou výpočtu podpory, ze kdyz se hned po skonceni RD do 3 prac.dni prihlasim na UP, pocita se se pidpora z predchoziho platu...
@xpila
je to takove slovickareni, ze jsem z toho uz jelen
dneska se planuju v praci zeptat co se mnou bude dal... neda mi to spat.
@xpila
ten odkaz co jsem poslala, musela jsem ten clanek cist nekolikrat, az pak jsem teprve pochopila ze tva odpoved na výši podpory je spravna...
Děkuji za trpělivost se mnou
Ahoj,take by me to zajimalo,ale spousta lidi rika,ze z platu.Nemocenska se pry nepocita..