Podpora v nezaměstnanosti

kamilkaz
28. črc 2016

Dobrý den koníkovky,
chci se zeptat přítel se 23,7 přihlásil na úřad aby dostavál podporu ( ukončil pracovní poměr a do nové práce bude nastupovat v srpnu) vyjádření jestli mu podporu schválí nebo ne mu ještě nepřišlo. Moje otázka ale je zda mu v srpnu nějakou podporu vyplatí nebo ne. Děkuju

luj89
28. črc 2016

@kamilkaz Ahoj, no to je těžká otázka, když nevíme jestli mu schválí to vyjádření :D. Pokud ano, tak by podporu měl dostat na měsíc srpen. (Za červenec měl výplatu u zaměstnavatele). Nevím, jestli se řeší i těch pár dní v červenci, každopádně soc. a zdr. mu jde ještě z té výplaty.

xpila
28. črc 2016

@kamilkaz Pokud ji nebude mít schválenou, tak mu ji samozřejmě nevyplatí. Nemůžou mu přece vyplatit něco, co není schválené.

leeela
28. črc 2016

A kdy ma dalsi schůzku na UP? Ja jsem od 1.7 na UP - proběhla registrace a teď v úterý jsme meli domluvenou dalsi schůzku a tam jsem dostala papír o schválení podpory...poštou mi nic neposílali a musí to podepsat....

siiia
28. črc 2016

no pokud mu to schválí, tak stejně dostane podporu jen za ten poslední týden v červenci a zbytek mu ještě náleží výplata od zaměstnavatele, pokud tedy šel na úp hned po výpovědi a nečekal skoro celý měsíc

j.a.n.i
28. črc 2016

@siiia I kdyby nešel hned po výpovědi, tak stejně dostane podporu až od registrace a nikoliv zpětně.

siiia
28. črc 2016

@j.a.n.i ano to vím, proto píši, jestli šel hned, tak mu náleží jen ten poslední týden v červenci a do toho 23.7. by měl dostat mzdu...většinou se dává výpověď k poslednímu, tak mě napadlo, jestli nešel místo začátkem července na pracák až toho 23.7.

petaov
3. srp 2016

Ono to schvalování podpory trvá někdy dlouho. Já čekám už déle jak měsíc. Ale pokud mu to schválí, vyplácí se k 15. dni.