Podmínka odpracované doby po RD kvůli vyšší podpoře?

monu27
19. srp 2014

Ahoj, mám problém a nevím si rady!? Byla jsem na RD se 2 dětmi (celkem 5 let) a zítra mám nastoupit znova do zaměstnání. Smlouvu mám na dobu neurčitou!Vím,že mám nárok na odstupné (3*násobek + 2 platy za výpovědní dobu),ale zaměstnavatel to odmítá a chce se nějak domluvit,aby nemusel tolik platit.(Nebudu ani popisovat jeho arogantní chování, vyhrožování,atd.)Když se prac. poměr rozváže dohodou je to pro mě nevýhodné,jelikož budu dostávat od ÚP minimální podporu!Tak mě napadlo,že bych nastoupila na nějakou dobu do práce a pak se s ním domluvila na dohodě.No a teď má otázka: na jak dlouho bych musela nastoupit (odpracovat),abych měla nárok na vyšší podporu?Díky za rady holky... 🙂

j.a.n.i
19. srp 2014

No, stačí i jeden den, ale raději bych jich odpracovala víc, třeba týden. Akorát přemýšlím, co zaměstnavatel ušetří při dohodě, já bych při ní těch 5 platů rozhodně chtěla...

bajana
20. srp 2014

Skus sa opytat radsej na UP, z coho sa vypocitava podpora, povedia ti to aj telefonicky...ale v ziadnom pripade nepristup na dohodu a trvaj na odstupnom! Bola by to velka blbost...

sarkad2856
21. srp 2014

Bacha na to pokud bude dohoda a ty podepíšeš neměla by si zase nárok na odstupné které Ti náleží....Takže rozhodně bych dohodu nepodepisovala,vysmátý bude šef že nemusí nic platit