Podloužení smlouvy v práci, nenahlásím těhotenství

pavl_na
8. říj 2016

Dobrý den,
jsem cca. v 8 týdnu.

Pracuji na HPP a mám smlouvu do ledna. Manažer teď řešil s vedoucím že smlouvu prodlouží. Těhotenství vedoucí ví, ale manažerovi to zatím říct nechceme.

Vymysleli jsme že by jsme požádali o prodloužení smlouvy už teď (z důvodu refinancování hypotéky a obavy neprodloužení smlouvy v lednu - už to a mě bude asi vidět)...

Moje otázka zní, zda to nebude problém? Vím že se těhotenství nemusím hlásit, ale nevznikne mi nějaký problém když by mi upravili smlouvu?

cizinkaa
8. říj 2016

Jaký problém například máš na mysli?

pavl_na
autor
8. říj 2016

@cizinkaa no, pořádně ani nevím. Jestli mi nehrozí třeba strhnuté prémie nebo předčasné ukončení smlouvy že jsem to zatajila...
Prostě nevím, zda to že se těhotenství nemusí hlásit (až nástup na mateřskou) platí i v případě toho prodloužení smlouvy....

nutricnihodnota
8. říj 2016

@pavl_na Říkat to před NT screeningem je stejně blbost. Normálně počkej, jestli ti jí prodlouží, zatím máš na nějaký říkání čas. S těma prémiema bych se teda preventivně rozloučila, záleží, co je zač ten, kdo o nich rozhoduje. Jestli nejsi ve zkušebce, tak tě můžou propustit, jedině když uděláš nějakej průser, ne proto, že jsi těhotná, ani proto, žes to nenahlásila hned, po počůranym papírku.

pavl_na
autor
8. říj 2016

@nutricnihodnota Ve zkušebce nejsem. Díky 🙂

j.a.n.i
8. říj 2016

@pavl_na Tak vyhodit tě nemohou, prémie ti sebrat mohou, samozřejmě nepřiznají, že je to kvůli těhotenství, ale něco si vymyslí, pokud nemáte pravidla pro prémie jasně daná a kontrolovatelná, třeba já to v jedné práci tak měla.

pavl_na
autor
8. říj 2016

@j.a.n.i to nemáme, o prémie mi ani tak nejde.. Ale je jasné že když budu mít smlouvu, budu se při nejmenším mít kam vracet 🙂

j.a.n.i
8. říj 2016

@pavl_na Tak je otázkou, zda už ti ji protáhnou na neurčito, pokud jo, tak se budeš mít kam vracet a budeš mít zajištěnou i PPM u případného druhého dítka.

pavl_na
autor
8. říj 2016

@j.a.n.i Vzhledem k tomu že už mám vybrané dodatky tak teď už jí jde dát jedině na dobu neurčitou. Proto to chci řešit než to na mě bude vidět a budu mít ,,smůlu,,.