Podklady pro vysokoškolské práce - přivýdělek

pajjulinkaa
14. lis 2014

Zdravím, máte někdo zkušenosti s tímto druhem přivýdělku? Popř. u jaké společnosti?

Díky za odpovědi ;)

veruska007
14. lis 2014

@pajjulinkaa Mně to přijde morálně špatný. Ano, jmenuje se to vypracování podkladů, de facto je to však napsání práce studentovi - seminární, ale i diplomky, disertačky... vědomě se účastníš podvodu. Ve finanční nouzi jsem nad tím chvíli uvažovala, ale svědomí mi to nedalo.

lovelylion
14. lis 2014

@pajjulinkaa ,veruska007 Ahoj. Chápu obě strany a taky bojuju s morálními zásadami, ale já jsem ten 3 příklad, jsem zrovna ve fázi psaní diplomky a jsem ve 35 týdnu těhotenství. Vím, že jsem měla čas, ale jsem pořád unavená a myšlenky mám úplně na něco jiného než na psaní diplomky, Takže na pomoc při zpracování teoretické části bych si klidně někoho asi už i najala. Honí mě čas a do toho to nepohodlí při sezení u pc atd. Teoretická část je stejně použitá ze zákonů a odborných knih a bez udání zdroje to stejně udělat nemůžeš. Takže pokud by mi chtěla pajujulinka nějak pomoct, asi bych neřekla ne.

andelka
14. lis 2014

@lovelylion podle mě se to stejně pozná, že jsi to nedělala sama. Aspoň u mě si ty podklady už i vedoucí práce proklepával a rozhodně by poznal, že mi je chystal někdo jiný. Nemluvě pak o obhajobě.
Taky jsem studovala těhotná a měla jsem ukončovat v době TP, byla jsem unavená, bolesti, u poslední zkoušky v 37tt jsem už nevěděla jak si sednout, lehnout aučit se..tak jsem to musela o rok odložit. Aspoň si za tou prací můžu stát, od A až do Z.
Navíc je to fakt podvod. Teoretická část je stejně důležitá jako praktická. Oboje se počítá. Ani bych pak z té známky a diplomu neměla radost. Ale zálaží na každém. Když takové nabídky jsou, někdo to určitě přijme 😒

nov777
14. lis 2014

Ja jsem tedy striktne proti temhle praktikam.

lovelylion
14. lis 2014

@andelka neboj. já na to taky nemám žaludek a neudělala bych to...... pak bych si ten titul ani neužila a hlavně, bych se nemohla podívat sama sobě do očí v zrcadle.... Nikdy jsem nic nepoužila od někoho jiného a neudělám to ani teď.

bunny123
14. lis 2014

Myslím, že je jen otázkou doby, kdy si to univerzity začnou pořádně hlídat a takovéto "studenty" nemilosrdně vyhazovat.

veruska007
14. lis 2014

@lovelylion Tak já dělala doktorát s malým dítětem, rok před ukončením jsme přišli o miminko, obhajobu jsem dělala těsně před porodem, když jsem potřebovala malého pohlídat, abych mohla být ve škole, sedět v knihovně nebo psát práci, tak jsem si to musela draze zaplatit (babičky nefungovaly, utáhnout to při rodičáku bylo děs), ale stejně bych si tu práci napsat v životě nenechala. Pak se tou prací prezentuješ, máš ji doma... copak by Ti to dalo, chlubit se cizí prací?
Ale jinak si teda myslím, že napsání teoretické části se poznat nemusí, stačí, aby si to dotyčná dvakrát přečetla.