Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti s tím, jak to funguje, když ve stejnou chvíli mi chce dát zaměstnavatel výpověd na dohodu a já mu dám svou výpověď, s dvouměsíční výpovědní lhůtou? Co má přednost? Musím přistoupit na dohodu?
ahoj - možná bude kecat blbosti. Ale dohoda je o tom, že se dohodnou obě strany - jak zaměstnavatel tak zaměstnanec. Pokud nepříjmeš tak by měla přijít výpověď klasická s dvouměsíční výpovědní lhůtou. V dnešní době bych chtěla spíš já dostat výpověď od zaměstnavatele (kvůli podpoře v nezaměstnanosti). Když dáš ty tak jsou přicházíš o výhody na UP. Ale určitě někdo chytřejší ti napíše co a jak.
@finlay Určitě to není lepší z tvé strany. Musí ti ji dát zaměstnavatel, abys dostala na úp dávky.... Ani dohodou ani z tvé strany peníze nedostaneš...
No to si zjisti pokud dáš ty výpověď...tak přicházíš o podporu v nezaměstnanosti (nevážíš si práce).
@finlay Pokud dáš výpověď ty sama, tak i posléze můžeš, ale nemusíš přistoupit na dohodu a se zaměstnavatelem ji uzavřít. Ta následná dohoda pak bude mít "přednost" před tou výpovědí.
Pokud půjdeš na dohodu, tak je zde možnost, že bys dostala odstupné, pokud se bude jednat o organizační důvody. Když dáš ty sama výpověď za situace, kdy by tě zaměstnavatel propouštěl z org. důvodů, pak se o případné odstupné připravíš..
Proč si ty myslíš, že by byla lepší výpověď ze tvé strany? Co tě k tomu vede?
@kajovaevicka a jak se pak řeší, když nepřistoupím na dohodu, on mi ji dá normálně, a něco si vymyslí v průběhu, aby mi mohl dát paragraf? Je na to nějaký způsob, jak se bránit?
@finlay A on je takovej hajzl, aby nutně hledal paragraf? Tak dohodu odmítni a ať ti dá výpověď normálně, s tou dvouměsíční dobou... A nebo se podívej na tu dohodu, třeba dostaneš takové odstupné, že ti pokryje náklady na dobu, kdy si budeš hledat novou práci....
@finlay S ukončením pracovního poměru dohodou musí souhlasit obě dvě strany, rozhodně nepřistupuj když nechceš a nic nepodepisuj. Předej jim výpověď , s tím zaměstnavatel nic nenadělá a ty dva měsíce, které začnou běžet od následujícího měsíce, než ve kterém jsi výpověď podala, normálně odpracuješ. Max můžeš počítat, že ti třeba sundají prémie nebo tak....