Jsem uz rok zamestnana jako delnice. Pracovni pomer mi konci 31.3.2011. Od zacatku tehu jsem na neschopence.(jsem v 6tt) Mam po skonceni pracovniho pomeru ukoncit neschopenku a jit na pracak? a budu dostavat PPm?nebo po porodu podicovsky prispevek?a do porodu mam narok na podporu v nezamestnanosti?nerozumim tomu,mam v tom guláš.Dík za rady
a behem tehotenstvi?kdyz ale neukoncim PN tak nemam narok na podporu v nezamestnanosti
abys měla nárok na ppm musíš mít odpracovaných 270 dní v předchozích 2 letech, nemusí to být jedno zaměstnání..
jj,to splnuji kdyz tam pracuji od listopadu 2009........takze i kdyz mi skonci pomer a budu az do porodu na PN,budu dostavat cele tehu nemocenskou? a 6-8 tydnu pred terminem materskou a pak rodicovsky prispevek,spravne?
nemocenska se pocita po 14 dnech prac.neschopnosti?
teď budeš na nemocenské, 6-8 týdnů před porodem ti dá doktor papír, že nastupuješ na mateřskou a pak rodičák. já rodila v roce 2009 tak se to snad nezměnilo.. nemocenskou tehdy platil 14 dní zaměstnavatel, pak sociálka. každý měsíc jsem nosila do práce lístek na peníze i když jsem tam už nepracovala, ale byla jsem v ochranné lhůtě a potom jsem jim dala lístek o nástupu na ppm, který poslali na ossz a vystavili mi zápočtový list doplněný o dny kdy jsem byla na nemocenské
díky , díky,stokrát díky 🙂
@cajori17 jsi na tom jako já.... nikdo pomalu nevěděl co semnou... v dubnu jsem zjistila, že jsem těhu, v červnu mi měla končit smlouva.... šla jsem za právníkem co a jak.... a ten mi řekl, že mám zůstat marodit až do MD, normoš jsem dostala mateřskou a na pracáku jsem byla až po narození malé, kdy jsem si byla vyřídit rodičák.... nech to tak.... 😉 😉 😉
díky holky 😉
kdyby měla účetní problém, tak se obrať přímo na ossz 🙂 můj účetní byl trochu zmatkař 😔
Ahoj,já jsem teda nebyla zaměstnaná celý rok,prac.poměr mi skončil 31.12.2010,také jsem od začátku na neschopence a na pracáku mi řekli,že k nim se hlásit nemusím když budu na neschopence až do porodu a co se týče mateřské,tak pokud jsem to dobře pochopila,pokud jsi 270 dnů v kuse před termínem účastnicí zdrav.pojištění,tak ti vzniká nárok na mateřskou a po uplynutí máš i nárok na rodičák,ale pokud chceš přesnější info,tak ti ho určitě podají na správě sociálního zabezpečení (OSSZ),každopádně pokud ti dr.neschopenku neukončí,sama o to nežádej.