Ahojky holky, potřebuju poradit. 2.2.2015 my končí mateřská, tudíž 3.2.2015 bych měla nastoupit do zaměstnání. Nenastoupím jelikož jsme se odstěhovali 150km a nelze dojíždět. Kdy mám zaměstnavateli sdělit, že do práce nenastoupím, teď v prosinci 2 měsíce předem? Nebo stačí na konci ledna
A ještě stále nemám náhradní zaměstnání, tady v místě bydliště. Asi poku´d mi v práci přistoupí na ukončení pracovního poměru dohodou na pracáku nedostanu nic? Nebo se to počítá z předešlého platu? smlouvu jsem měla na dobu neurčitou
Souhlasím s tím, co píše xpila, ale kdybyste se nedohodli a tys nechtěla vůbec nastoupit, tak musíš podat výpověď do konce listopadu, výp. lhůta v tom případě uplyne 31.1. Jinak bys musela normálně nastoupit.
Oznámila bych to co nejdříve,ja jsem volala do prace,že nenastoupil v červenci a rodicak mi končil na začátku října. Jinak od pracaku se dostává 3962,- cca první dva měsíce,pak se podpora snižuje. Ja jsem naštěstí teď od listopadu zase zamestnana,takže jsem dostala teď v listopadu poslední rodicak plus podporu,takže krasne navazeme a nezustaneme na dávkách,což by byl průser. Držím palce....
Předpokládám, že ti končí rodičovská a ne mateřská. Zaměstnavateli bych to oznámila co nejdříve a domluvila se s ním, jestli vůbec přistoupí na dohodu. Může se seknout a bude třeba po tobě chtít, abys dala výpověď, ale tu můžeš dát i během RD, takže bys to v pohodě stihla.
Na pracáku dostaneš minimální podporu, tzn. první dva měsíce 15 % průměrné národní mzdy, další dva měsíce 12 % a pátý měsíc 11 %.