Dobrý den, chci se zeptat, když po 3 letech půjdu zpátky do práce, musí mi držet pracovní místo i pracovní pozici?Jedná se mi o to, že kdyby me chtěli nabídnout jinou pozici, za méně peněz samozřejmě...jestli se dá navrhnout výpověd dohodou nebo jak to udělat? Smlouvu mám od 18.10.2010 na danou pozici zástupkyně a na dobu neurčitou! Děkuji za rady 🙂
@uzankaa Musí ti držet tvé pracovní místo dle smlouvy, ne stejnou pracovní pozici. Kdyby ti nabízeli jinou, protože tvá by byla zrušena, je na tobě, jestli budeš souhlasit nebo ne. Když ne, tak výpověď pro nadbytečnost. Nevidím důvod, proč bys měla přistoupit na dohodu, tak není výhodná téměř nikdy.
Moje misto nezaniká ale mají tam již náhradu 3 roky a je mi jasné, že to ta mladá holčina nebude chtít opustit, takže by ona pořád byla n amojem místě a já na jiné pozici? To mi musí dát novou smlouvu, že? A když to nebudu chtít přijmout, tak jak je nejlepší z tama odejít? Mám možnost jiného místa, finance rozhodují, díky 🙂
Holky 1.1.2016 firma zaniká. .. jak to bude se mnou?mam RD do 30.kvetna a smlouvu na neurčito. .. Děkuji za odpovedi
Pokud to místo stále existuje, měli by ti ho myslím nabídnout. Někteří vykutálení zaměstnavatelé to ale dělají tak, že ho jakoby zruší a udělají pozici se stejnou náplní práce ale jiným názvem. Každopádně pokud je tvá pozice zrušená, tak by ti měli nabídnout náhradu, když máš smlouvu na dobu neurčitou.