Po RD návrat do práce, musí mi držet místo i pozici?

uzankaa
4. lis 2015

Dobrý den, chci se zeptat, když po 3 letech půjdu zpátky do práce, musí mi držet pracovní místo i pracovní pozici?Jedná se mi o to, že kdyby me chtěli nabídnout jinou pozici, za méně peněz samozřejmě...jestli se dá navrhnout výpověd dohodou nebo jak to udělat? Smlouvu mám od 18.10.2010 na danou pozici zástupkyně a na dobu neurčitou! Děkuji za rady 🙂

no_title
4. lis 2015

Pokud to místo stále existuje, měli by ti ho myslím nabídnout. Někteří vykutálení zaměstnavatelé to ale dělají tak, že ho jakoby zruší a udělají pozici se stejnou náplní práce ale jiným názvem. Každopádně pokud je tvá pozice zrušená, tak by ti měli nabídnout náhradu, když máš smlouvu na dobu neurčitou.

xpila
4. lis 2015

@uzankaa Musí ti držet tvé pracovní místo dle smlouvy, ne stejnou pracovní pozici. Kdyby ti nabízeli jinou, protože tvá by byla zrušena, je na tobě, jestli budeš souhlasit nebo ne. Když ne, tak výpověď pro nadbytečnost. Nevidím důvod, proč bys měla přistoupit na dohodu, tak není výhodná téměř nikdy.

anehap
4. lis 2015

@xpila a kdyz bych prosim te to jine pracovni misto odmitla a dostala vypoved pro nadbytecnost, mam narok na odstupne? (tato situace me ceka😉 )

xpila
5. lis 2015

@anehap Ano.

anehap
5. lis 2015

@xpila díky moc, takže když by mi nabídli místo na krajské pobočce(tak to teď dělají) a musela bych dojíždět cca 50 km, což bych s malými dětmi nemohla, tak můžu odmítnout a přesto bych dostala odstupné? Moc díky, já myslela, že nárok nemám 😕

xpila
5. lis 2015

@anehap Tak ono záleží na tom, co jsi předtím měla ve smlouvě - kromě pozice také místo výkonu práce.

anehap
5. lis 2015

@xpila pozice účetní a místo výkonu tady ve městě, kde bydlím 😉

xpila
5. lis 2015

@anehap Tak kdybys nesouhlasila s jiným městem, tak výpověď pro nadbytečnost s odstupným.

uzankaa
autor
5. lis 2015

Moje misto nezaniká ale mají tam již náhradu 3 roky a je mi jasné, že to ta mladá holčina nebude chtít opustit, takže by ona pořád byla n amojem místě a já na jiné pozici? To mi musí dát novou smlouvu, že? A když to nebudu chtít přijmout, tak jak je nejlepší z tama odejít? Mám možnost jiného místa, finance rozhodují, díky 🙂

uzankaa
autor
27. pro 2015

Holky 1.1.2016 firma zaniká. .. jak to bude se mnou?mam RD do 30.kvetna a smlouvu na neurčito. .. Děkuji za odpovedi