Holky, nevíte někdo jestli mám nárok na nějaký příspěvek když půjdu po rodičáku na pracák a popřípadě z čeho se potom počítá? Děkuji
Mohla bych se zeptat jestli netušíte jak to budu mít, když mi bude končit rodičák. Ale protože mne v práci už nepotřebudí mám podepsat výpověď dohodou, kde dostanu odstupené. Tak trošku počítám s tím,že první 2 měsíce bych nedostala nic a pak následných 5 měsíců pobírala podporu v nezaměstnanosti?
@hanka208 většinou bývá tříměsíční odstupné, ale je ještě k tomu máš ze zákona 2 měsíční výpovědní lhůtu, kterou by ti měl zaměstnavatel zaplatit jako odstupné a nebo budeš ještě 2 měsíce doma a zaměstnavatel ti bude platit normální plat. Na to si dej pozor, aby tě nechtěl obrat.
Jinak v době, kdy máš odstupné tj. např. 3 měsíce se můžeš na pracák zaregistrovat, bude za tebe platit zdravotní a podporu začneš dostávat po těch 3 měsících
Máš. Je to určitá část průměrné mzdy v ČR. Platí se 5 měsíců, postupně se to snižuje. První měsíc je to tuším 3600, poslední asi 2500.