Dobry den,chtela bych se zeptat,informovat.Vcera mi prisla prvni penezita pomoc v materstvi ,jsem na ni od 6.3.2016.Dorazilo mi 2780 coz mi prijde malo. Chci se zeptat nevite nekdo za mi to doplati alespon do nejakeho minima.predem dekuji
@tomise No, to fakt není moc - tys byla změstnanec nebo OSVČ? Pokud zaměstnanec, kolik si měla hrubého, pokud OSVČ kolik sis platila nemocenské a kolik sociální? A jinak ne, do žádného minima ti to doplácet (automaticky) nebudou. Pokud si sama, tak požádat o nějaké sociální dávky, případně od porodu je možno požádat o rodičák a pak by ti chodil doplatek do výše rodičáku, ale už tím čerpáš těch 220 000,-
Dekuji za tipy.Jeste se chci zeptat to muzu zadat hned od porodu ten rodicak nebo je nejaka lhuta kdy musim brat tu penezitou pomoc v materstvi??Diky
Podle me to je jen "zbytek" do radneho celomesicniho obdobi, mela bys ji mit podobnou, jako jsi brala plat, plusminus..jinak trva 28 tydnu. Jeste bych byt tebou vydrzim, az prijde dalsi, pak uvidis 🙂
@hanickatoma No, píše že je na ppm od 6.3. takže ten "zbytek" je skoro celý měsíc jen bez 5 dní.
@j.a.n.i diky za upozorneni 😉 tj tak, kdyz se clovek diva na budik, a ma na nem za 21.3. 😀 no hlavne zalezi, jestli byla zamestnana, osvc, nebo na up.. takhle neni moc z ceho vychazet..
@tomise podivej se do vypisu z banky,zda to je za obdobi 6.3.-31.3. 😉 A uvidis tam i denni vymerovaci zaklad (DZV) a lehce si vysim PPM vypocitas. Za ty predchazejici dny ti prijde vyplata od zamestnavatele,